Baro'dan TS açıklaması

Trabzonspor'da geçtiğimiz günlerde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da yönetim tarafından hazırlanan yeni tüzüğün 75 maddelik kısmının kabul edilmeyişinin ardından çalkantılar devam ediyor.Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, 11 yıldır kulübün avukatlık görevini

Baro'dan TS açıklaması

Trabzonspor'da geçtiğimiz günlerde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da yönetim tarafından hazırlanan yeni tüzüğün 75 maddelik kısmının kabul edilmeyişinin ardından çalkantılar devam ediyor.

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, 11 yıldır kulübün avukatlık görevini yürüten Cengiz Çebi'nin görevine son vermesiyle devam eden süreçte, Trabzon Barosu ve Yönetim Kurulu karşı karşıya geldi.

Dün kulübün resmi internet sitesine bir açıklama yaparak, tüzükte yapılan değişikliklerin sadece Yönetim Kurulu tarafından değil, 14 kişilik tüzük komisyonunun ortak çalışmasının bir ürünü olarak hazırlandığını söyleyen Trabzonspor Hukuk İşleri Sorumlusu Ali Sürmen'in açıklamalarından sonra Trabzon Barosu Başkanlığı'da yazılı bir açıklama yayınladı.

Trabzonspor açısından önemli olan Beşiktaş derbisi nedeniyle, kulübün her hangi bir zarar görmemesi adına maç sonuna saklandığı vurgulanan açıklamada, yöneticilerin kendi hatalarını başkalarına mal etmeye çalıştığı iddia edildi.

"YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNER"

Trabzon Barosu Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şu şekilde: "Hukukçular tarafından hazırlanan bir metni, sadece kendi çıkarları için değiştiren ve bunu tüzük tadilat kongresinden geçiremeyen bir yönetimin öncelikle kendisine bir dönüp bakması gerekir. Kulüp şahısların değil, Trabzonspor sevdalılarının malıdır. Bunu bir avuç zihniyet değiştiremez.

Hukuki metni kendi şahsi düşüncelerine göre değiştirmek isteyenler unutmamalıdır ki, topluluğun hak ve hukuku şahıslardan önce gelir. Yaptıkları hataları, Trabzonspor'un yaklaşık 11 yıllık avukatlığını yapan Trabzon'un saygın bir hukukçusuna, avukatlıkla ilgili olmayıp ta, kongre delegelerinin isteğiyle yaptığı Kongre Divan Başkanlığı'nı tarafsız bir şekilde yürüttüğü kongrenin sonucuna dayalı olarak, yönetimin kendi isteklerini geçirememenin hesabını yüklemelerini kabul etmiyor, 'Yanlış hesap Bağdat'tan döner' sözünü hatırlatıyoruz."

Yönetimin kendi hatalarını başkalarına yüklemeye çalıştığının vurgulandığı sert açıklama şu şekilde devam etti:

"Yöneticilerin ve şahısların kendi becerisizliklerini ve hatalarına ilişkin kılıfı kendilerinde aramalarını, bunları meslektaşlarımıza yönlendirmeleri durumunda meslektaşlarımızın, hak ve hukukunu sonuna kadar koruyacağını kamuoyuna bildiririz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor