Barış Trabzon'da yeniden doğar

Eski futbolcu- yorumcu Rıdvan Dilmen Trabzonspor'daki yapılanmayı değerlendirdi. İşte Dilmen'in yazısı;Şampiyonluğu averajla rakibine kaptıran Trabzonspor çok kan kaybetti. 82 puan toplayan bir takım için bu kadro değişimi bana çok ilginç geliyorTrabzonsp

Barış Trabzon'da yeniden doğar

Eski futbolcu- yorumcu Rıdvan Dilmen Trabzonspor'daki yapılanmayı değerlendirdi. İşte Dilmen'in yazısı;

Şampiyonluğu averajla rakibine kaptıran Trabzonspor çok kan kaybetti. 82 puan toplayan bir takım için bu kadro değişimi bana çok ilginç geliyor

Trabzonspor, yeni sezona Sevilla'dan Didier Zokora, Westerlo'dan Henrique, Bursaspor'dan Eren Albayrak, Bucaspor'dan Sercan Kaya takviyeleriyle başlıyor. Öncelikle bu oyuncular hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Şampiyonluk yarışını son anda kaçıran ve 82 puan toplayan bir takım için bu kadar kadro değişimi bana çok ilginç geldi! Trabzonspor gibi büyük bir kulübün şampiyonluğu kaybetse dahi başarılı kadrosunu bozmayıp üstüne takviyelerle zirve yarışında olması lazım. Ancak bordo- mavililerde tam tersi ciddi bir yeniden yapılanmaya gidiliyor. Savunma, orta saha ve forvete yeni oyuncular geliyor.

Flaş transfer Didier Zokora'yı değerlendirirsek... Zokora iyi futbolcu. Mutlaka faydalı olur. Trabzonspor için doğru transfer. Zokora'nın başarılı olması için Colman da mutlaka takımda kalmalı.

Forvete takviye edilen Henrique'nin geçen sezon oynadığı Westerlo, Belçika Ligi'nin sıradan takımlarından bir tanesi. Teofilo Gutierrez gibi Henrique de uzun süre izlendiğine göre 'yeteneklidir' diye düşünüyorum. Yine de bir santrfor transferi Trabzonspor'a yetmez.

BARIŞ, TRABZON'DA YENİDEN DOĞAR

Üç Büyükler'de başarılı olamamış Serkan Balcı ve Burak Yılmaz, Trabzonspor'da Şenol Güneş faktörü ile yeniden doğdu. Sıra Galatasaray'da 'istenmeyen adam' olan Barış Özbek'te mi?

Kesinlikle! Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonsporlu futbolcular kapasitelerini tam anlamıyla verdiler. Burak kariyerinin en iyi dönemini yaşadı. Keza Egemen, Serkan ve Selçuk da... Teknik direktör, taktiğin yanı sıra oyuncularının bireysel performansını da artırmak zorunda. Ve bunun en canlı örneği Trabzonspor'daki Şenol Güneş. Güneş'in Trabzonspor'da Barış Özbek'ten de olumlu anlamda faydalanacağını düşünüyorum.

Selçuk İnan ve Egemen Korkmaz takımdan ayrıldı. Umut Bulut'un da Toulouse'a gideceği konuşuluyor. Siz 'Trabzonspor dağıldı, artık şampiyonluğa oynayamazlar' söylemlerine katılıyor musunuz?

Yani savunmanın göbeğinde, orta sahanın ortasında ve forvet hattında görev yapan oyuncular önümüzdeki sezon yoklar. Jaja'nın da Türkiye'ye dönmeyeceği konuşuluyor. Bu isimler kesinlikle aranır. Çünkü hepsi Trabzonspor'da iyi sezon geçirdi ve takımlarına ciddi katkılar verdi, Bordo-mavililerin son anda şampiyonluğu kaybeden bu takımı koruması gerekirdi... Bu noktadan sonra transfer edilecek oyuncular daha da önemli. Kesinlikle hazır oyuncu gelmeli. Zokora örneğinde olduğu gibi...

CEYHUN GÜLSELAM TAKIMDA KALMALIYDI

Ceyhun Gülselam da Trabzonspor'dan ayrılmak istiyor. Sizce kayıp olur mu?

Ceyhun'un nasıl sözleşmesinin uzatılmadığını ve nasıl boşta kalacağını anlamış değilim. Ceyhun hem genç oyuncu, hem düzgün karakterli ve iki mevkide (stoper ve ön libero) sırıtmadan görev yapabiliyor. Bu duruma hayret ediyorum. Şampiyonluğa oynayan ve üç kulvarda yarışan takımların kadrosunda Ceyhun gibi oyuncuların olması lazım. Rotasyonda ilk akla gelen isim olur ve takımına katkı sağlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor