Barış Memiş'i bile bile mi oynattı

Barış Memiş ve Mustafa Sevgi'nin doping cezaları ilk numune verilen tarihten başlatıldı. İki futbolcu Karşıyaka maçında oynamasına rağmen cezalıydı...Tahkim Kurulu, 11 Ağustos'ta Barış Memiş ve Mustafa Sevgi'nin doping yaptıkları gerekçesiyle aldıkları ik

Barış Memiş'i bile bile mi oynattı

Barış Memiş ve Mustafa Sevgi'nin doping cezaları ilk numune verilen tarihten başlatıldı. İki futbolcu Karşıyaka maçında oynamasına rağmen cezalıydı...

Tahkim Kurulu, 11 Ağustos'ta Barış Memiş ve Mustafa Sevgi'nin doping yaptıkları gerekçesiyle aldıkları iki yıl men cezasını onadı. Ancak cezanın infazının ilk numune alma tarihi olan 21 Kasım 2010'da başlamasına karar verdi. 21 Kasım 2010'daki Giresun-Karşıyaka (1-2) maçı sonrası iki futbolcudan alınan numunelerde "metilhekzanamin" maddesi belirlenmiş, Karşıyaka'ya da 100 bin TL ceza verilmişti. Bu maçla aynı tarihteki Diyarbakır BŞBPazar 3. Lig 3. Grup maçında da ev sahibi takımdan Harun Sürücü'nün doping kontrolunda "tetrahidrokannabinol metaboliti" belirlendi.

ARALIK AYI ORTASINDA TEDBİR

Gerek Karşıyakalı iki futbolcu, gerekse Diyarbakır BŞB'li futbolcu ilk numune tarihinden sonra liglerinde üçer maça çıktı. Kontrol pozitif olunca Aralık'ın ikinci yarısında üçüne de tedbir konuldu. PFDK, 21 Ocak tarihinde üçü için de kararlarını verdi. Karşıyakalılar ikişer, Sürücü bir yıl men cezası aldı. Sürücü'nün cezasını Tahkim 3 Mart'ta onaylandı. Karşıyakalı iki futbolcunun durumu hakkında Tahkim, ancak 11 Ağustos'ta karar verdi ve cezanın ilk numune tarihi olan 21 Kasım'da başlamasını kararlaştırdı. Bu kararla ortaya çıkan sonuç: Barış ve Mustafa, 21 Kasım 2010'dan itibaren iki yıl resmi müsabakalardan men edildi. Ancak bu süreçte üçer maça çıkmış oldular.

İŞTE O ÜÇ KARŞILAŞMA

KARŞIYAKA-DENİZLİ (28 KASIM 2010 / 2-2): Mustafa Sevgi 90 dakika oynadı, Barış Memiş 68'de girdi.

ERCİYES-KARŞIYAKA (5 ARALIK 2010 / 1-1): Mustafa Sevgi 90 dakika oynadı, Barış Memiş 65'te girdi.

KARŞIYAKA-ORDUSPOR (12 ARALIK 2010 / 0-2): Mustafa Sevgi 90 dakika, Barış Memiş 72 dakika oynadı.

18 Aralık'ta Güngören Belediye ile deplasmanda oynanacak maçtan önce Barış'a tedbir konuldu; Mustafa kart cezalısıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor