Barcelona'nın süper 3'lüsü rekorları altüst etti!

La Liga ekiplerinden Barcelona'nın yıldızları Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez üçlüsü, bu sezon toplamda 102 kez fileleri havalandırdı. Barcelona'nın ligin 34. haftasında konuk ettiği Getafe'yi 6-0 yendiği karşılaşmada Messi ve Suarez 2, Neymar ise bir

Barcelona'nın süper 3'lüsü rekorları altüst etti!
La Liga ekiplerinden Barcelona'nın yıldızları Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez üçlüsü, bu sezon toplamda 102 kez fileleri havalandırdı.
 
Barcelona'nın ligin 34. haftasında konuk ettiği Getafe'yi 6-0 yendiği karşılaşmada Messi ve Suarez 2, Neymar ise bir kez fileleri havalandırarak bu sezonki üstün performanslarına devam etti. Bu sonuçla Barcelona, oynadığı son 15 karşılaşmada aldığı 14 galibiyet ve bir beraberlikle yenilmezlik unvanını sürdürdü.
 
Ligde bir maç fazlasıyla Real Madrid'in 5 puan önünde liderliğini koruyan Katalan temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale, İspanya Kral Kupası'nda ise adını finale yazdırarak her kulvarda iddiasını gösterdi.
 
Lionel Messi bu sezon Katalan temsilcisiyle çıktığı 49 maçta 49 gol ve 27 asistlik performansıyla yine FIFA Altın Top Ödülü'nün en önemli adayları arasında yer alacağını gösterdi. Takımın diğer yıldızları Brezilyalı Neymar 32 gol ve 9 asist, cezası nedeniyle sezonun ilk yarısında birçok karşılaşmada forma giyemeyen Luis Suarez ise 21 gol ve 16 asistle oynadı. Böylece 3 futbolcu, toplamda 100 gol barajını sezon sonu gelmeden aşmayı başardı.
 
EN GOLCÜ 3'LÜLER
 
Barcelona, en iyi forvet üçlüsünü, 2008-2009 sezonunda yakaladı. O dönemde, Eto'o (36), Messi (38) ve Henry (26) ile sezonu tamamlayan Katalan temsilcisi, sezon sonunda toplam 100 golü bu üçlünün ayağından kazanmıştı. Barcelona'nın 2008-2009 sezonundan sonraki en iyi forvet performansı da 2010-2011 sezonuna ait. O sezon Messi (53), David Villa (23) ve Pedro (21) ile mücadele eden Katalanlar, sezonu 98 golle tamamlamıştı. Messi-Suarez-Neymar üçlüsü bu performanslarıyla Barcelona tarihine de geçmiş oldular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler