Barcelona'nın başı dertten kurtulmuyor!

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, FIFA'nın, "18 yaş altındaki 10 futbolcunun transferinde usulsüzlük yaptıkları" iddiasıyla 19 Ağustos'ta kendilerini dinleyeceğini bildirdi.  Bartomeu, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları cevapl

Barcelona'nın başı dertten kurtulmuyor!

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, FIFA'nın, "18 yaş altındaki 10 futbolcunun transferinde usulsüzlük yaptıkları" iddiasıyla 19 Ağustos'ta kendilerini dinleyeceğini bildirdi. 
 
Bartomeu, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları cevapladı. FIFA'nın bir süreliğine dondurduğu transfer yasağına sebep olan La Masia adlı altyapı okulu ve 18 yaş altındaki 10 futbolcunun transferinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına cevap veren Bartomeu, "FIFA, 19 Ağustos'ta bizi dinlemek üzere çağırdı. Gideceğiz, her şeyi iyice açıklayacağız ve bir sona varacağız" dedi.

FIFA'nın Barcelona hakkındaki iddiaları kimin başlattığıyla ilgili ellerinde bazı bilgiler olduğunu belirten Bartomeu, konuyla ilgili detay vermekten kaçındı.

Bartomeu, transfer iddialarıyla ilgili de Katar'a gideceği söylenen takım kaptanı Xavi Hernandez'in geleceğine karar vermekte özgür olduğunu belirtti. Barcelona Kulübü Başkanı, "Xavi, 16 yaşında iken A takıma gelen bir futbolcumuz. Ne yapmak istediğine karar vermek için her türlü hakkı var. Bizimle sözleşmesi var ve biz buna saygı göstereceğiz. Kalırsa seviniriz giderse de en iyi şekilde ayrılmasına yardımcı oluruz. Çünkü o Xavi Hernandez. Ne zaman olduğunu bilmiyoruz ama ayrılacağı gün de kulüp tarihine en başarılı futbolculardan biri olarak geçecektir. Birkaç yıl sonra da büyük bir teknik direktör olarak takıma geri dönecektir" ifadelerini kullandı.

Takımda Cesc ve Xavi'nin yerlerini kimin dolduracağı sorularına ise Bartomeu, "Müzakere ettiğimiz futbolcular var ama Dünya Kupası dönemindeyiz ve bazı kulüpler durumu speküle ediyor. Birçok konu, Dünya Kupası sonlandığında açıklığa kavuşacak. Zubizarreta, orta sahaya kimlerin geleceği üzerinde yoğunlaştı ama isim veremeyiz" diye konuştu.

Öte yandan transferinde vergi kaçırıldığı iddia edilen "Neymar olayı" ile ilgili 22 Temmuz tarihinde Neymar'ın babası, eski Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell ve Kulüp Genel Direktörü Antoni Rossich'in Madrid'deki Ulusal Mahkeme'ye verecekleri ifade öncesinde konuyla ilgili değerlendirme yapmaktan kaçınan Bartomeu, "Hakim, olayı Rosell'in ağzından dinleyince her şeyi daha net anlayacaktır" demekle yetindi.

Bartomeu, kendisinin ve kulübün ekonomik işler sorumlusu Javier Faus'un da bu soruşturmaya dahil edilmeleri olasılığıyla ilgili ise "Olası bir sanıklık benim hayallerimi götürmez. Sanık olmak suçlu olmak demek değildir. Bu olay ne beni ne de arkadaşım Faus'u korkutuyor. Eğer bizi sanık yaparlarsa hakime gidip Neymar olayını anlatırız" değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler