Barcelona Celta 6-1 Celta Vigo maçın özeti ve golleri

Barcelona bu skorla bir maçı eksik olmasına rağmen puanını 57'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Celta Vigo ise 35 puanla 8. sırada kaldı. 

Barcelona Celta 6-1 Celta Vigo maçın özeti ve golleri

Barcelona bu skorla bir maçı eksik olmasına rağmen puanını 57'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Celta Vigo ise 35 puanla 8. sırada kaldı. 

Barcelona - Celta Vigo maçı özeti ve golleri

Barcelona 28. dakikada süper yıldızı Lionel Messiile 1-0 öne geçerken, 39. dakikada penaltıdan John Guidetti maça eşitliği getirdi ve ilk yarı 1-1 tamamlandı. 59. dakikada Messi'nin asistinde Luis Suarez maçı 2-1'e taşırken, 75'te bu kez Neymar'ın asistinde 2. golünü attı ve farkı 2'ye çıkararak takımını rahatlattı. Milli futbolcumuz Arda Turan, maçın 78. dakikasında Andres İniesta yerine oyuna dahil oldu. 82. dakika Messi ikinci asistini yaparken Suarez hat-trick yaptı ve durum 4-1'e geldi. 84'te ise bu kez Suarez asisti yaptı ve Rakitic durumu 5-1'e getirdi. Son gol ise 90'da Neymar'ın ayağından geldi ve Barcelona rakibini bozguna uğrattı. 

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 24. haftasında Barcelona, sahasında oynadığı maçta Celta Vigo'yu 6-1 yendiği karşılaşmada Messi, 81. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topu kaleye göndermek yerine Suarez'e pas atmayı tercih etti ve uzun süre unutulmayacak pozisyon maça damgasını vurdu. Arjantinli futbolcu penaltıda kaleye şut çekmek yerine topa hafifçe dokunarak meşin yuvarlağı sağ ön tarafa yuvarladı.

Ceza sahasının dışından koşarak gelen Luis Suarez'in şutunda topun ağlara gitmesi, maçın en ilginç anlarından biri oldu.
Messi'nin penaltı vuruşundaki hareketiyle, kanser hastalığıyla mücadele eden Barcelona'nın efsanevi isimlerinden Johan Cruyff'u anmak istediği öne sürüldü. Cruyff, futbolcu olarak Ajax'ta forma giydiği dönemde, 5 Aralık 1982 tarihinde Helmond'a karşı oynanan maçta benzer şekilde bir penaltı atışı kullanarak tarihe geçmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor