Balaban'dan altyapı açıklaması

TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, Trabzonspor alt yapısında yapılan yapılanma ile ilgili basın açıklaması yaptı.Trabzon TÜFAD şube başkanı Nurettin Balaban Trabzonspor alt yapısında yıllardır futbol antrenörlerine yapılan haksız ve mağdur edici

Balaban'dan altyapı açıklaması

TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, Trabzonspor alt yapısında yapılan yapılanma ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Trabzon TÜFAD şube başkanı Nurettin Balaban Trabzonspor alt yapısında yıllardır futbol antrenörlerine yapılan haksız ve mağdur edici uygulamalardan dolayı yapmış olduğu basın açıklamasında Trabzonspor’u yöneten ve her yıl yeniden yapılanma hikayeleri ile sürekli alt yapıda alt yapı koordinatörleri ve antrenörleri değiştirmeyi gelenek haline getiren düşüncelere dur demenin zamanı geldiğini belirtti.

TÜFAD; bünyesinde 700 futbol antrenörü ile Trabzon ve ülke futboluna sayısız yıldız oyuncu, eğitimli, sağlıklı, Türk insanının örf ve ananelerine yakışır nitelikte insan yetiştirme uğraşı ilkesinde yalnız başına hiç bıkmadan usanmadan çalışmakta olan büyük bir sivil toplum örgütüdür.

TÜFAD ailesi eşleri, çocukları, anne, baba ve birinci derecede yakınları ile 10.000’lerce kişiden oluştuğunu bilmeyenlere veya unutanlara tekrar hatırlatmak isteriz.

Daha dün Trabzonspor’un 6 lig şampiyonluğunda forma giyen Turgay Semercioğlu ve ekibine, bu gün Tavşanlı Linyitspor’da Trabzon insanını gururla temsil eden Mustafa Akçay ve ekibine yapılanları unutmadığımızı bu sayfaları açarsak Trabzon futbolunun ciddi boyutta zarar göreceğini üzülerek belirtmek isteriz.

Bu gün ise Trabzonspor’un bir kuruşa muhtaç olduğu dönemde Trabzon spor teknik direktörlüğünü koşulsuz  kabul eden, Akçaabat Sebatspor’u ve Erzurumspor’u tarihlerinde ilk kez Sportoto süper ligine çıkarırken Erzurum şehrinin bir sokağına adını yazdıran Sadi Tekelioğlu ve ekibini tamamının görevden alındığını ve yıllardır Trabzon futbolunu sürekli geriye getiren “yeniden yapılanma” tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığını  ve bu yapılanma ne yazık ki sürekli olarak görevine son verilen Futbol antrenörlerimizi, ailelerini, çocuklarını  ve anne babalarını üzdüğünü, en önemlisi bizim canımızı yakmaya başladığını önemle hatırlatmak isteriz.

Bu düşünceye sahip olanlar; kendi hatalarını antrenörde arayacağına, Alt yapının 2 olan futbol sahalarını Bursa, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi 8-10 çıkarsın. Diğer önemli bir uyarıda Bursaspor Teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ‘la görüşerek alt yapıda 20 antrenör nasıl çalıştırdıklarını, en az ücret alan antrenöre 2.500 TL nasıl ödediklerini, tüm antrenörlerle 3 yıllık sözleşme nasıl imzaladıklarını bir sorsunlar.

Bir ayrı konu ise; A takıma 18 yaş statüsünde futbolcu kadroya almayıp, 150-200 bin TL TFF ödeyeceğine U 18 ve U 14 yaş gurubunda Türkiye şampiyonu olan takımlarındaki çocuklarımızı otobüsle yolculuk yaptırarak onlara o yorgunluğu ve 18 saat otobüs seyahat riskini yaşadıklarının farkında olup olmadıklarını bir kez olsun düşünsünler.

Son olarak bundan sonraki süreçte Trabzon spor alt yapısında çalışmak isteyen Antrenör arkadaşların; 17 yıldır evimden yurdumdan uzak, TÜFAD için yollara düşerken arabamla takla attığım, zaman zaman filozof denilen insanlar tarafından TÜFAD ailesi için hakarete uğrayan biri olarak ve ayrıca yıllık 70-80 bin TL. gideri bulunun TÜFAD şubemizin bu giderlerini karşılamak için sokak sokak, il il dolanan şahsım ve  yönetim kurullarımın Futbol antrenörleri üzerinde zerre kadar emeğimiz var ise bundan sonraki süreçte “YENİDEN YAPILANMA” illeti adı altında  Trabzonspor alt yapısına giderken lütfen, Turgay Semercioğlu, Mustafa Akçay ve Sadi Tekelioğlu ve onlarla çalışan meslektaşlarına yapılanları unutmasınlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor