Bakan'ın oğlu sahayı bastı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun oğlu Hakan Başesgioğlu, asbaşkanı olduğu Kastamonuspor'un hafta sonu deplasmanda Gümüşhanespor'a 2-0 yenildiği maçta sahaya girip hakemin üzerine yürüyünce tribüne gönderildi. Hakemin raporunda kendisini

Bakan'ın oğlu sahayı bastı
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun oğlu Hakan Başesgioğlu, asbaşkanı olduğu Kastamonuspor'un hafta sonu deplasmanda Gümüşhanespor'a 2-0 yenildiği maçta sahaya girip hakemin üzerine yürüyünce tribüne gönderildi. Hakemin raporunda kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından tedbirli olarak PFDK'ya sevkedildi.

BAKAN BAŞESGİOĞLU: "CEZASI NEYSE ÇEKECEK"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise bugün yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nu da bu konuda uyardığını belirterek, "Kural ne ise o olacak. Cezası neyse çekecek" dedi.

Türkiye 3. Ligi 4. Grup'ta 24 puanla lider durumda bulunan Kastamonuspor, 23 Kasım Pazar günü Gümüşhane Yenişehir Stadyumu'nda, en yakın takipçilerinden 23 puanla 3. sıradaki Gümüşhanespor'la karşılaştı. Gümüşhanespor, liderliği ele geçirme amacıyla çıktığı maçın 17. dakikasında Ercüment'in penaltıdan attığı golle 1 - 0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

Hasan Küpeli, Sedat Bayrak ve Mehmet Kapluhan hakem üçlüsünün yönettiği maçın ikinci yarısı gergin başlarken 55'inci dakikada Kastamonuspor'dan Mustafa rakibine yaptığı sert hareket sonucunda önce 2. sarı kartı gördü, ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

BAKAN'IN OĞLU SAHADA

Bu kırmızı karttan 2 dakika sonra maçın 57'inci dakikasında, Kastamonusporlu Mevlüt, ceza sahasında kendini yere attığı için hakemi aldatmaya yönelik hareketten önce ikinci sarı kartını gördü, ardından da kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakem Hasan Küpeli'nin Mevlüt'e kırmızı kart göstermesinin ardından saha karıştı. Pozisyonda penaltı bekleyen Mevlüt ve diğer Kastamonusporlu oyuncular hakeme itirazda bulunurken, yedek kulübesinde maçı izleyen Kastamonuspor Asbaşkanı Hakan Başesgioğlu da sahaya girdi ve orta hakem Hasan Küpeli'nin üzerine yürüdü. Hakeme karşı el kol hareketleri yapan Hakan Başesgioğlu, 4. hakem Bahadır Tüter tarafından saha dışına çıkarıldı. Yedek kulübesi önünde de sinirli hareketlerini sürdüren Başesgioğlu, daha sonra hakem tarafından tribüne gönderildi. Bu olaylar sırasında da karşılaşma yaklaşık 4 dakika durdu.

Gümüşhanespor yine gergin şekilde süren karşılaşmanın 62'inci dakikasında Ercüment'in ayağından bulduğu golle 2-0 öne geçerken, 79'uncu dakikada Kastamonuspor'dan M.Nadir de rakibine yaptığı sert hareket sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Kastamonuspor'un gördüğü 3 kırmızı kartın yanısıra Gümüşhanespor'dan Murat, Birol, Cemil, A. Kadir, Muhammet ve Ercüment, Kastamonu'dan da M. Ozan, Şener, M. Şahin ve Volkan sarı kart gördü. Orta hakem Hasan Küpeli'nin 3 kırmızı 10 sarı kart gösterdiği maçı 2-0 kazanan Gümüşhanespor, puanını 26'ya çıkararak liderliğe yükselirken, Kastamonuspor 24 puanla ikinci sırada kaldı.

Maçın ardından hakem Hasan Küpeli ve gözlemci Ayhan Kılıç tarafından rapor edilen Kastamonuspor Asbaşkanı Hakan Başesgioğlu, dün Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedildi.

Hakem Hasan Küpeli'nin raporunda, "Sahaya girip, 'Bunun hesabını soracağım. Seni takip ettireceğim, her adımına baktıracağım' diyerek üzerime yürüdü. Hakaret ve tehditlerde bulundu. Bunun üzerine polis ve güvenlik güçleri marifetiyle saha dışına çıkarıldı" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Gümüşhanespor Başkanı Kurban Karagöz ise, olay sırasında şeref tribününde olduğunu belirterek, "Yöneticinin sahaya girdiğini gördük ama hakeme ne söylediğini duymamıza imkan yok. Mesafe çok uzaktı" dedi.

Hasan Başesgioğlu'nun en az 15 gün hak mahrumiyeti cezası alabileceği ve PFDK kararı verilene kadar da sahaya çıkamayacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler