Bakan'dan Bursaspor çıkışı!

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor davasında tutuklanıp 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan ağabeyi Osman Çelik ile ilgili olarak, "Ağabeyim bu suçu işlemediği halde siz çıkıp diyorsunuz ki ’zimmetine para geçirdi’ Bunu nasıl temizleyecek

Bakan'dan Bursaspor çıkışı!

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor davasında tutuklanıp 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan ağabeyi Osman Çelik ile ilgili olarak, "Ağabeyim bu suçu işlemediği halde siz çıkıp diyorsunuz ki ’zimmetine para geçirdi’ Bunu nasıl temizleyeceksiniz?" dedi.

Bursa’da bölgesel bir televizyon kanalının programına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor Kulubü’nün bazı yöneticilerinin zimmetine para geçirdiği iddiasıyla ilgili tutuklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağabeyi Osman Çelik’in de aynı davadan tutuklandığını ve bu durumun Çelik ailesi olarak kendilerini son derece üzdüğünü anlatan Çelik, "Ağabeyim tutuklandığı gün dede oldum. Dede olmanın sevincini yaşarken maalesef akşamüstü Bursaspor ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürütmüş olduğu bir soruşturma neticesinde ağabeyim Osman Çelik tutuklandı" diye konuştu.

’AMACIM YARGIYI ETKİLEMEK DEĞİL’

Anlatacaklarının yargıyı etkilemek amacı taşımadığını ve yasalar karşısında herkesin eşit olduğunu vurgulayan Çelik şöyle konuştu:

"Fakat bir durum var. Bu 5 gün cezaevinde tutuklu kalanlardan biri, benim öz be öz ağabeyim Osman Çelik. İsnat edilen suç ise ’zimmetine para geçirmek.’ ’Bursaspor’un parası varmış, o parayı birileri zimmetine geçirmiş, geçirenlerden bir tanesi de Osman Çelik’ diye bu iddia edildi. Ağabeyim 2008 yılında bu yönetimde bulundu ve Bursaspor’un dibe vurduğu bir dönemdir. O dönemde bizim de araya girmemizle Valilik, kulüp için bir banka hesabı açtı. Banka hesabına insanlar 7,5- 8 milyon lira arasında bir para aktararak, Bursaspor’a çok ciddi bir destek sağladılar."

’HESABINI KİM VCERECEK?’

Ancak son olayın Türkiye’de ’Bakanın kardeşi Osman Çelik zimmetine para geçirdi’ diye yayıldığına dikkat çeken Çelik şunları söyledi:

"Diğer sanıklardan farklı olarak nereden para geldiyse, gelen paranın tamamını direkt Bursaspor’un hesabına yatıran tek yönetici Osman Çelik’tir. Bunlar bilirkişi raporlarında net bir şekilde kayıtlıdır. Osman Çelik’in üzerinde Bursaspor’un gelen paralarından bir kuruşu dahi kendi hesabına geçmediği halde, ’zimmetine para geçirdi’ diye mahkemeye sevk edilmesini ben bugün siyaseten soruyorum. Şimdi bunun hesabını kim verecek?"

’BİR ÇAMUR ATILSIN, GİTSİN’

Bilirkişi raporunda, Osman Çelik döneminde gelen paranın tamamının Bursaspor hesabına yatırıldığının net bir şekilde ifade edilmesine rağmen, sapla samanın karıştırıldığını öne süren Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursaspor’un parasını şahıs hesabına yatıranları tahliye ediyorsunuz ama, üzerine bir kuruş geçmeyen Osman Çelik’i tutukluyorsunuz. Mahkeme aşamasıyla hiç ilgilenmiyorum. Ama ilgilendiğim şu, ben devletin bakanıyım ve bu kişi de hiç bu suçu işlemediği halde siz çıkıp diyorsunuz ki ’zimmetine para geçirdi’ diyorsunuz. Bunu nasıl temizleyeceksiniz? Edirne’den Kars’a kadar beni tanıyan tüm dostlarıma kim cevap verecek. ’Böyle bir şey yoktur. Sehven olmuştur. Biz hata yaptık. Yanlış yaptık’ diyecek kim var? Maalesef kimse yok. Bir çamur atılsın gitsin. Tanık olarak gittiği yerde sanık durumuna düşen ağabeyimle ilgili bu feveranımı da dile getirmek durumdayım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler