Bakan Özak'tan transfer yorumu

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 19. kongresi Haluk Ulusoy Kamp Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.  Divan Başkanlığını ASKF Genel başkanı Haşim Sayitoğlunun yaptığı kongreye Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Milletvekilleri Cevdet Erdöl, Mustafa Cumhur, T

Bakan Özak'tan transfer yorumu

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 19. kongresi Haluk Ulusoy Kamp Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

 

Divan Başkanlığını ASKF Genel başkanı Haşim Sayitoğlunun yaptığı kongreye Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Milletvekilleri Cevdet Erdöl, Mustafa Cumhur, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canailoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Özen, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

BAŞARILI İSİMLER ÇIKARDIK

 

ASKF kongresini takip eden Trabzonspor eski başkanı ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak “Ben rahmetli Osman Saka ile amatörken karşı karşıya futbol oynadım. Bizim zamanımızda imkânlar bu kadar yoktu. Trabzon hem futbol hem de sanat şehri. Ben ayrıca KTÜ futbol takımının da antrenörlüğünü yaptım. Trabzon şehri futbolda sanatta birçok başarılara miza attı. Hep iki şer tane başarılı isimler çıkarttı. Futbol Federasyonu başkanı Hasan Polatkan, Haluk Ulusoy, Milli takım Teknik Direktörü Özkan Sümer, Şenol Güneş, Trabzonspor başkanlığı içinde futbolculuktan gelen ben ve Atay Aktuğ Trabzonspor başkanlığı yaptı. Trabzon'un Türkiye'de önemli bir yeri var. Onun için ot gibi bitip ot gibi gitmemek lazım. Sosyal sorumluluklar alınmalı” ifadelerini kullandı. 

 

Trabzon'da 2011 Olimpiyatları'nın hazırlıklarının hızla devam ettiğini belirten Faruk Özak, “Tesisler bakımından çok önemli işler yapıldı. 2011 olimpiyatları için 30 milyon YTL ödenecek ayırdık” dedi.

 

TRANSFER POLİTİKALARIMIZ YANLIŞ

 

Trabzonspor'un transfer politikasının yanlış olduğu ifade eden Faruk Özak, bundan kendisini de sorumlu tuttuğunu ifade ederek, “Trabzonspor'un transfer politikasında yanlışlıklar var. Yavuz Selim'de oynayan oyunculara haksızlıklar yapılıyor. Yavuz Selim'den çıkıp ta başka takımlarda profesyonel olan çok oyuncularımız var. Yabancı oyunculara yüklü miktarda para verilene kadar bu oyuncularımızı kendi bünyemize katsak Trabzonspor' şampiyon yapardık. Onun için bu hatayı önce kendimizde buluyorum” diye konuştu.

 

TRABZON, AMATÖR SPORLARIN AĞABEYİDİR

 

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise kongrede yaptığı konuşmada “Yetenekli spor aşkı atan gecesini gündüzüne katan çalışan yürekli insanları sizleri kutluyorum. Amatör spor gerçekten çalışma ister. Amatör sporlar profesyonel takımların alt yapısıdır. Buradan yetişen sporcularımız profesyonel takımlara transfer oluyorlar. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin her yerde Trabzonlu vardır. O nedenle ben size yürekli spor adamları diyorum.

 

Trabzon şehri olarak 2011 olimpiyatlarına hazırlanıyoruz. Birlik beraberlik içerisinde hep beraber el birliği ile bu işin üstesinden geleceğiz. Ayrıca Trabzonspor amatör sporun abisidir. Amatör takımlarımız Trabzonspor'un alt yapısını olmalıdır. Onun için dışardan gelecek olan futbolcuları yüklü miktarda ücretler verilip alına kadar buradaki amatör antrenörlerimize görev verilip amatörden futbolcu Trabzonspor'a önermelerini katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

 ASKF'DE ERDEM DÖNEMİ

Mevcut Başkan Haşim Sayitoğlu'nun aday olmadığı kongrede tek aday olan Cahit Erdem yeni başkan oldu. Cahit Erdem, 19 kişilik yeni yönetimini de belirledi. Kongreye 280 üye katılırken 275 üye oy kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor