Bakan Özak ve Yıldırım kapıştı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde havayolu ile Erzincan'a geldi. Trabzon'dan karayolu ile Erzurum'a geçen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile buluşan Bakan Yıldırım, Refahiye

Bakan Özak ve Yıldırım kapıştı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde havayolu ile Erzincan'a geldi. Trabzon'dan karayolu ile Erzurum'a geçen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile buluşan Bakan Yıldırım, Refahiye ilçesindeki spor alanlarında incelemelerde bulundu. İki bakan, daha sonra il merkezinde valilik ve İl Özel İdaresi'nin desteğiyle yapılan tenis kortlarının açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, tenis kortu hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Bakan Özak, sporu tüm topluma yaymak amacıyla yerel yönetim ve bürokrasinin işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini belirterek, "Bugün Türkiye'de ilköğretime giden yavrularımız eğer spor yaparsa okuyamıyor, okursa spor yapamıyor. Bu nasıl bir mantık? O halde bu mantığı değiştirmemiz lazım. Biz 15 milyon ilköğretim talebesinden sporda yararlanamazsak nasıl olimpiyat şampiyonları yetiştireceğiz. Dünya bunu yapmış. Bunun için YÖK'le sayın bakanımız ve biz ödül yönetmeliği ve özel desteklerle çalışmaya başladık. Mutlaka bu beden eğitimi derslerinden kurtulup spor ve spor kültürü derslerine geçmemiz gerekiyor. Türkiye'nin her tarafındaki tesislerimizi gençlerimize açmamız lazım. Belediye, özel idare, gençlik spor, milli eğitim spor tesisleri koordine edilerek, tek elden 'kapalı spor salonu' ifadesini kaldıracağız. Artık bütün salonlar açık olacak. Kapalı diye bir şey yok, 16 saat açık olacak" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise, tenis sporunun çelik çomak oynamaya benzemediğini ifade ederek, "Tenis oynayanları görüyoruz. Topa vururken nasıl bir inilti çıkartıyorlar. Bunun da manasını öğrenmek lazım" diyerek espri yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve Özak, tenis kortunun açılışını gerçekleştirdi. Çocuklarla selamlaşan bakanlar, daha sonra raketleri ellerine alarak maç yaptılar. Bakan Yıldırım ve Özak, zaman zaman toplara vurmada zorlansalar da milli tenisçilerin verdikleri taktiklerle kıyasıya mücadele etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor