Bakan Kılıç "şike var" diyemedi

Tüm Avrupa'nın şikeyi kabul ettiği ortamda Türkiye'de olayın FETÖ'ye bağlanması sonrası başlatılan "Futbolda şike kumpası" ile ilgili Bakan Kılıç açıklamalarda bulundu

Bakan Kılıç "şike var" diyemedi
Trabzonspor'un hakkının yendiği şampiyonluk kupasının gasp edildiği 3 Temmuz süreci ile ilgili Fenerbahçe'nin mağdur rolüne geçirilip açılan "Futbolda şike kumpası" davasıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açıklamalarda bulundu.

Bakan Kılıç, şike yapıldığını söyleyemezken yapılanların ülkenin spor anlamında imajına zarar verdiğini dile getirdi. Şike sürecinde Trabzonspor'un yanında hiç bir zaman yer almayan siyasilerden biri olan Kılıç, Fenerbahçe'nin mağdur konumuna geçirilmesinin ardından yapılanları FETÖ'ye bağlayanlardan biri oldu. 

Bakan Çağatay Kılıç şöye konuştu;

“Bu konunun Türk sporuna nasıl bir zarar verdiği noktasında değerlendirme yapmamız gerekirse; tabii ki ‘hiçbir etkisi olmadı’ dersek bu doğru olmaz. Ülkemizin spor özellikle futbol anlamındaki imajına baktığımız zaman. zarar vermek isteyenler bunun hesabını verecekler. 15 Temmuz gecesi nasıl ülkesine ihanet edenler varsa, o yapının içerisinde yer alıp da onun başını çektilerse bunlar da aynı şekilde bu ihanetlerin hesabını yargı önünde verecekler. FETÖ’yle mücadelenin nasıl yapıldığını Türkiye’de şu anda herkes görüyor. Dolayısıyla bu topyekün bir mücadeledir. Sporun içerisindeki birtakım unsurlara da bulaşmış olabilirler bunlar. Emniyetin, Adalet Bakanlığının içerisinde, yargı camiasının içerisindeki belli yerlere bulaştıklarını biliyoruz. TSK’nın belli noktalarına sızdıklarını biliyoruz. Bunların uzantılarının spor camiasının belli bölümlerine de uzanmaya çalışmış olmaları mümkündür. Ama olayın temeli FETÖ ile mücadeledir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızın da bu noktadaki talimatları açıktır. Biz oradan aldığımız talimat ve bu noktadaki iradeyle, hiçbir şüphe bırakmaksızın bu yapılanmanın üzerine gidiyoruz. Özellikle 17-25 Aralık’tan sonra bu yapı ile mücadele içerisinde her şey açığa çıkarıldı. Ama 15 Temmuz’dan sonra daha fazla açığa çıkan şeyler oldu. Bir terör örgütü yapılanması içerisinde ülkesine karşı ihanetlerden söz ediyoruz. Dolayısıyla FETÖ ile topyekün mücadelede bunu değerlendirip, her açıdan üzerine gitmemiz gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler