Aziz'i takip eden araç yandı

Şike depremi gündeme bomba gibi düştü. Birbirinden ünlü isimler gözaltında... Savcılığın 9 ay önce başlattığı, büyük bir gizlilikle yürütülen operasyonda çarpıcı detaylar da ortaya çıkıyor.Buna göre İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekip

Aziz'i takip eden araç yandı

Şike depremi gündeme bomba gibi düştü. Birbirinden ünlü isimler gözaltında... Savcılığın 9 ay önce başlattığı, büyük bir gizlilikle yürütülen operasyonda çarpıcı detaylar da ortaya çıkıyor.

Buna göre İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 1 Aralık 2010'da şike harekatına başladı. Ajandadaki bir numaralı isim Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dı. Şube'ye bağlı özel ekip Yıldırım'ın her adımını izlemeye aldı. Polis, Fenerbahçe Başkanı'nın sık gittiği restorantların çevresinde de teknik ve fiziki takibi sürdürdü. Dosyaya giren görüşmelerin bu sırada görüntülendiği kaydediliyor.

SON SÜRAT 'PLAKA' HAREKATI
Takipler sırasında ilginç anlar da yaşandı. Mayıs ayında, soruşturmanın gizliliğini deşifre edebilecek bir gelişme, takipteki ekibin hızı sayesinde atlatıldı. İddiaya göre aracını kendisi kullanan Yıldırım, arkasındaki araçtan şüphelendi. Ancak ekip de Yıldırım'ın şüphelendiğini fark etti. Takip edenlerin, MİT görevlileri veya polis olabileceğini düşünen Yıldırım, yakın çevresindeki kişilerden plakanın kime ait olduğunun öğrenilmesini istedi. O sırada ekipler de boş durmadı. Polis hemen ikinci planını devreye soktu. 'Araç yandı' şifresiyle durum merkeze iletildi. Merkezdeki görevliler de plakayı hemen bir kişinin üzerine kayıtlı göstererek resmi plakayı kamufle etti. Böylelikle aracın polise ait olduğu gizlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor