Aziz Yıldırım 'Balık'lama atlamış

Aziz Yıldırım'ın görüştüğü balıkçılardan açıklamaFenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görüştüğü balıkçılar konuştu: "Sivas'ın nüfusu 350 bin 22 TIR balık gelmiş görünüyor. İmkansız, asılsız bir şey, yani şaka gibi"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivass

Aziz Yıldırım 'Balık'lama atlamış

Aziz Yıldırım'ın görüştüğü balıkçılardan açıklama

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görüştüğü balıkçılar konuştu: "Sivas'ın nüfusu 350 bin 22 TIR balık gelmiş görünüyor. İmkansız, asılsız bir şey, yani şaka gibi"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçı için geldiği Sivas'ta görüştüğü balıkçılar  konuştu. Sivaslı Balıkçılar Mehmet Güldeş ve Cahit Somtaş, başkanın ziyaretine şaşırdıklarını belirterek, konuşmalarda geçen tarihlerde balık sezonun kapalı olduğunu, Trabzon'dan alışveriş yapmadıklarını dile getirdi. 

 Şike Davası'nda Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer'in konuşmalarında "Sivas'a balıklar gitti mi' şeklindeki sözleri nedeni ile gündeme gelen balık olayıyla ilgili olarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçı için geldiği kentte ziyaret ettiği balıkçılar, o anları anlattı. Sivas sebze hali içerisinde faaliyet gösteren 3 balıkçıdan Mehmet Güldeş, maç günü Aziz Yıldırım'ın yanında bazı yöneticiler ile birlikte kendilerini ziyarete geldiğini belirterek, "Aziz başkan yanında bir kaç kişi ile bizim yanımıza geldi. O dönemi sordu.

Yani 22 Mayıs 2011 tarihinde oynanan Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasını sordu. Herhalde Trabzonlu yöneticilerden bir tanesinin telefonda bir görüşmesi olmuş. 'Balıklar gitti mi' filan hesabında çay içerken bize bunları sordu. 'O tarihte Trabzon ile bir balık alışverişiniz oldu mu' dedi. Burada üç tane balıkçı var.

Üçümüzün de o tarihlerde bir balık alışverişi olmadı. Telefon tapelerinde her halde yöneticilerin balıklar gitti mi diye görüşmeleri geçiyormuş. Bizim de o tarihte alışverişlerimiz olmadığını söyledik. Bunları duyunca şaşırdı. Çünkü söylediği miktarlar TIR'larca balığa tekabül ediyor. Bizim tek seferde en fazla bir araç balık getirtiyoruz.

Üstelik Samsun, Ankara gibi illerden balık alıyoruz. O da en fazla 15-16 bin lira tutuyor. Ama söylenen miktarlar TIR'ları buluyor. Teşekkür ederek yanımızdan ayrıldı" dedi.

 

"SİVAS'A NİSAN'DAN SONRA BALIK GELMEZ"

 

Aynı yerde balıkçılık yapan ve Aziz Yıldırım'ın dükkanına gidip oturduğu Cahit Somtaş ise, "Başkanımız dükkanımıza gelerek bize bir kaç soru sordu. 'Trabzon ile alış verişiniz var mı' diye. 'Nereden balık alıyorsunuz, balıkları nereden getirtiyorsunuz' dedi. Bizim herhalde 1 milyon dolarlık bir alış veriş yapmamız gibi bir görüşme olmuş bu konuları sordu. Biz de başkanımızı aydınlattık. Ben Trabzon'dan da, Samsun'dan da, Ankara'dan da İstanbul'dan da balık alıyorum. Mevsimine göre bölgelerden balık alıyoruz. O tarihte Trabzon'dan öyle bir alış verişimiz olmadı. 1 Nisan'da av yasağı başladığı için o tarihten sonra Sivas'a balık gelmesi imkansız.

Zaten Sivas'ın nüfusu 350 bin, buraya 22 TIR balık gelmiş görünüyor. İmkansız, asılsız bir şey, yani şaka gibi. Bunları duyunca başkanımız güldü. Başkan, 'Bizim ile uğraşıyorlar' dedi. Şike davasında adı geçen bu balık acaba bir şifre mi diye düşündüler. O adı geçen şahıs ile şu ana kadar hiç bir alış verişimiz olmadı. Şahsen de tanımıyorum. Hiçbir ticaretimiz de olmadı. Buradan ayrılırken esnaflar ile sohbet etti. Onlar ile kucaklaştı. Esnafımız da başkana çok ilgi gösterdi. Biz balıkçılar olarak tapelerde böyle konuşmalar olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Duyunca biz de şaşırdık" diye konuştu.

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada, adı geçen balıkçılar ile görüştüğünü ve o tarihlerde balık alışverişinin gerçekleşmediğini açıklamıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor