Azerbaycan Kazakistan'ı yendi

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda A Milli Futbol Takımımızın gruplarda en iyi ikinci olma ihtimalini de yakından ilgilendiren karşılaşmada, Azerbaycan, Bakü'de Kazakistan'ı ağırladı.Grubun iki iddiasız takımının karşılaşmasında Azerbaycan 1-

Azerbaycan Kazakistan'ı yendi

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda A Milli Futbol Takımımızın gruplarda en iyi ikinci olma ihtimalini de yakından ilgilendiren karşılaşmada, Azerbaycan, Bakü'de Kazakistan'ı ağırladı.

Grubun iki iddiasız takımının karşılaşmasında Azerbaycan 1-0 da geriye düştüğü karşılaşmayı 3-2'lik skorla kazanmayı başardı.

Kazakistan'ı deplasmanda öne geçiren gol maçın 20. dakikasında Sergei Ostapenko ile gelirken, devre de bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Azerbaycan, maçın 53. dakikasında Qarabağ takımının formasını giyen Rauf Aliyev ile beraberliği yakaladı. 61. dakikada yine Aliyev'e yapılan harekette Alman hakem Anders Hermansen penaltı noktasını gösterdi ve Mahir Shukurov penaltıdan skoru takımını öne geçirdi.

Azerbaycan 67. dakikasında Aliyev'e yapılan faulle bu kez frikik kazandı. Vagif Javadov'un bu frikikten attığı golle fark ikiye çıkarken, 77. dakikada Vitali Yevstigneev oyuna girer girmez attığı gol Kazakistan'ın puan kazanmasına yetmedi ve karşılaşma 3-2'lik skor ile sona erdi.

Bu skorla beraber gruptaki son iki maç öncesi Azerbaycan puanını 7'ye yükseltirken, Kazakistan 3 puanda kalmış oldu.

A Milli Takımımızın grubu ikinci tamamlaması halinde en iyi ikinci belirlenirken grup sonuncusu olacak takımdan alacağı puanlar hesaba katılmayacak. Bilindiği gibi milli takımımız Azerbaycan'a deplasmanda yenilirken Kazakistan'dan 6 puan almayı başarmıştı, bu yüzden bu iki takımdan hangisinin grubu son sırada tamamlayacağı en iyi ikinci olabilmek için millilerimizin kaderini belirleyecek faktörlerden biriydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor