Aytaç transferini kim karıştırmaya çalıştı?

Trabzonspor'un Aytaç Kara transferinde yaşanan gerilimi 2. Başkan Yakup Aslan anlattı.Aslan, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, “Başkanımız zaten cezalı, maça gidemeyecek. Yönetici arkadaşlarımızdan müsait olanlar gidecek. Geçen sezon Şükrü Saraçoğlu’nda b

Aytaç transferini kim karıştırmaya çalıştı?
Trabzonspor'un Aytaç Kara transferinde yaşanan gerilimi 2. Başkan Yakup Aslan anlattı.

Aslan, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, “Başkanımız zaten cezalı, maça gidemeyecek. Yönetici arkadaşlarımızdan müsait olanlar gidecek. Geçen sezon Şükrü Saraçoğlu’nda biz bir provokasyona maruz kaldık. Çok uğraşmamıza rağmen tasvip etmediğimiz olaylar oldu. Bizim stadımızda tezahüratlar ya da yanlış hareketler şiddetle cezalandırılıyor. İstanbul’da daha fazlası olmasına rağmen, aynı oranda ceza verilmiyor. Ama biz bu hafta ciddi bir olumsuzluk olacağını düşünmüyoruz. Biz elimizden geleni yaptık. Karşı taraftan da aynısı bekliyoruz” dedi.

FENERBAHÇE MAÇINDA BELİRLEYİCİ FAKTÖR HAKEM HATASI OLUR

İkinci başkan Aslan, “Takımın büyüklüğünün, teknik direktör ve futbolcuların kalitesinin sonuçlar üzerinde bir etken olmasını istiyorum. Ama Türkiye’de skorların üzerinde belirleyici faktör hakem hataları oluyor. Fenerbahçe maçında da belirleyici faktörün hakem hatası olmasından korkuyoruz. Birileri kılıçları eline almış, istediği gibi sallıyorlar ve size rastlarsa doğruyorlar. Beşiktaş ve Galatasaray’la yaptığımız maçlardaki hakem hatlarına baktıktan sonra, Fenerbahçe maçında neler olacağını tahmin bile edemiyorum. Açıkçası bu açıdan çok umutlu değilim. Hakem kim olursa olsun,, hiç önemli değil. Hatalar hep aynı takımlara oluyor. Ben ümitli değilim. Bir gün patlayacak bu durum; ama bakalım nasıl olacak” ifadelerini kullandı. “

HAVUZDAN ÇIKARIM TEHDİDİ NEDENİYLE Mİ, BİRİLERİNİN LEHİNE HAKEM HATALARI YAPILIYOR?

” Yayın havuzundan çıkma tartışmalarına da değinen Yakup Aslan, “Dekordenden bahseden insanlara söylüyorum. Anadolu kulüpleri madem bu kadar küçük; neden bunları ezmek için bu kadar hakem hatası oluyor. Bakalım iki ya da üç kulüp arasında havuz oluştursun; neler oluyor. Ben de büyük kulübüm; ama Anadolu takımlarından daha fazla para talep etmiyorum. Adaletli şekilde bu para dağıtılsın. ‘Bana 120 milyon lira ekstra para vereceksiniz’ dedi başkanın bir tanesi ne oldu, aklıma şöyle bir şey geliyor. Havuzdan çıkmasın diye birilerine yardımcı mı olunuyor? Maç başına, galibiyete, 1.2 milyon tl para alınıyor. Sponsorluk, forma bunları saymıyorum. Ayrıca şampiyonluk parası 20-30 milyon tl. Dolayısıyla bu 120 milyon tl talebinin üstünde bir rakama ulaşır. İki, üç hakem hatası şampiyon olmak için yetiyor. Bu havuz işi mi acaba hakem hatalarını arttırdı. Vatandaş bize bunu soruyor. Ben de iddia etmiyorum, bunu soru olarak yöneltiyorum. Havuzdan çıkarım söylemleri nedeniyle mi; son haftalarda birileri lehine hakem hataları arttı? Havuz tartışılabilir; ama bunu dekorder başına hesap yapalım şeklinde konuşmamak gerekir” dedi.

AYTAÇ KARA TRANSFERİNDE  SON DAKİKADA BİZE DOST DİYEN BİR BÜYÜK KULÜP ARAYA GİRDİ

Son gün gerçekleştirilen Aytaç Kara transferinde son anda bir başka büyük takımın da devreye girdiğini belirten Aslan, “Bir büyük kulübü devreye girdi. İşi karıştırdı. Neredeyse transfer olmuyordu. Bizimle dost olduğunu söyleyen bir kulüp. Başkanları ‘Trabzonspor dost kulübümüzdür’ diyor. Ama perde arkasından uğraştılar. Onlar bunları yaptı, ama biz onları yendik gibi laflar kullanmayacağız. Transferde kartlarınızı sunarsınız, uyarsa alırsınız. Ama bütün bunlar dost olarak gördüğümüz kulüplerin eksi hanesine yazılıyor. Son anda el attılar, Aytaç’a ihtiyaçları var mıydı bilmiyorum” şeklinde konuştu. 

BİZ DELİKANLIKLIK YAPTIĞIMIZ İÇİN TOLGAY, BEŞİKTAŞ’A DAHA AŞAĞI FİYATA GİTMEK ZORUNDA KALDI

Beşiktaş’la yaşanan Tolgay Arslan polemiğine de değinan Yakup Aslan, “Beşiktaş, ‘Biz daha büyük olduğumuz için Tolgay yarı fiyatına bizi tercih etti’ dediler. Biz delikanlılık yaptığımız için Tolgay onlara ucuza gitti. Tolgay, ‘söz verdim, sözümün eriyim’ diyor. Madem söz verdiniz. Trabzonspor zorla mı geldi, senin kapına dayandı. Bizi davet ettiler; biz de gittik görüştük. Sonra açık arttırmayla ürün satın alıyor durumuna düşürülmeye çalışıldık. Onlar o kadar veriyor, sen ne kadar veriyorsun pozisyonuna itildik. Beşiktaş’ta 1.8 milyon euro’ya çıkmak zorunda kaldı. Tekrar Beşiktaş’ı arayarak fiyat attırmaya çalışıyorlar. Bunu duyduğu için bizim başkan, “Biz bizimle dalga mı geçiyorsunuz, söz ağızdan bir kere çıkar; bu iş bitmiştir’ dedi ve anlaşmayı attı. Biz çekilince Tolgay tek takıma kaldı; Beşiktaş’ta sonrasında ‘Biz sana 1.8 verecektik; ama vermiyoruz’ dediler. Sonrasında 1.8 milyon euro’nun altında bir fiyata imza attırdılar. Biz delikanlılık gösterdik. Oyuna gelmedik. Gere çekildik. Sonra da onlar tek tabanca kalınca, önce verdikleri fiyatı düşürdüler. Biz büyük kulüp olduğumuz için bize geldi laflarını geçsinler. Bu bir ticarettir. Adamlar ticaret yaptı. Biz bu ortamda mertlik gösterdik. Biz normalde 2.2 milyon euroya kadar çıktık. Fiyatı yükselttiler. Beşiktaş’ın verdiği fiyat 1.8 milyon euroydu. Sonra biz çekildik. Beşiktaş da bu sayede daha düşük fiyata imza attırdı. Yine de biz çoçuktur, hata yapmıştır deyip tutarsızlığını görmezden gelseydik, yine Tolgay bize gelirdi” dedi.

Radyospor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor