Ayman: Özür Dilemedim

Trabzonspor'un Sivasspor ile yaptığı maçın ardından çok tartışılan Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz, 11.00'da Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın açıklaması düzenliyor.

Ayman: Özür Dilemedim

Ayman'ın açıklaması öncesi Trabzonspor Sivasspor maçının son saniyelerinde çıkan olaylarla ilgili basın mensuplarına görüntü izlettirildi

Ayman, "Pozisyonda bir faül yaptım ama dirsek falan atmadım,  ilk müdalemi sağ ayakla yaptım. Normal faül yaptım. Bu pozisyonda herkes bana saldırdı"dedi.

Arap İsrail savaşına dönüştürülmesini nasıl değerelendiriyorsunuz sorusu üzerine Ayman, "Bügüne kadar birşey yapmak istersem yapardım. Ben 7 yıldan beri Türkiye'deyim. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum." diye konuştu.

Balili'yi aradığını da anımsatan Ayman,"Ben suçumu kabul etme diye bir durum söz konusu değildir. Balili'nin dediği gibi özür dileme yok, aramızda problem yok, hepimiz arkadaşız. Spora dini ve siyasete karıştırmamak lazım. Spora dini kesinlikle karıştırmamak lazım, biz sahada spor yapıyoruz. Sahada üzerimizde kesinlikle baskı olmadı, Şampiyon olma hırsımız var. Ben sadece sahada yapılması gerekeni yaptım, benim oyun tarzım bu. Oyun tarzımı bu saatten sonra değiştiremem. Benim yaşım 28 oldu bu saatten sonra futbol tarzımı değiştiremem. Futbol dışı hiç birşey yapmam" diye konuştu.

El Saka, her iki futbolcu da futbolu bırakmalıdır, bu konuda sorulan soru üzerine Ayman, "Onun düşüncesidir. Futbolu bırakacak kadar , bu olayı neden abartılıyor anlamış değilim. Bizim aramızda problem yok. Hangi maçta küfrettim, böyle birşey yok, çıksın açıklasınlar varsa" dedi.

Taraftarın sahaya inmesini nasıl karşışıyorsunuz sorusu üzerine Ayman, "Onlarda maçı başından beri seyrettiler, hakemin faul pozisyonların kayıtsız kaldığını gördüler, iş buraya kadar geldi, onlara da insan bakmal lazım. Çok sabrediyorlar ama nereye kadar sabredecekler" dedi.

Ben hakemlerle ilgili yorum yapmak istemiyorum, sonuçta hakem. bu yaşananlar bizi etkilemmesi lazım, önümüzde önemli bir karşılaşma var. Şuana kadar hiç bir karar çıkmadı, biz puan olarak öndeyiz. Maç 1-0 tescil edilmeli. Lig uzun maraton, 3 puan bizi şampiyon yapabilir" dedi.

Mısır'dan ailesi kendisini aradığını ifade eden Ayman, "Ülkemde de buna normal spor içinde hareket olarak görüyorlar bana neden maç iptal ediyorlar diye soruyorlar" diye konuştu.

Balili'nin Türk vatandaşı olacak sözünün hatırlatılması üzerine Ayman, "Beni bu konu ilgilendirmiyor, kendi düşüncesidir" dedi.

selahattinaydinli@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor