Aykut, Başbakan ile görüştü

TFF, Dışişleri'ni ve büyükelçileri harekete geçirdi. Müthiş maraton cumartesi 04.00'te sona erdi. Taraftar yürüyüşten vazgeçirildi ve Fenerbahçe rahat bir nefes aldı.Türk futbolu dün tarihi gecelerinden ve krizlerinden birini yaşadı. Fenerbahçe taraftarın

Aykut, Başbakan ile görüştü

TFF, Dışişleri'ni ve büyükelçileri harekete geçirdi. Müthiş maraton cumartesi 04.00'te sona erdi. Taraftar yürüyüşten vazgeçirildi ve Fenerbahçe rahat bir nefes aldı.

Türk futbolu dün tarihi gecelerinden ve krizlerinden birini yaşadı. Fenerbahçe taraftarının İsviçre'nin Nyon şehrindeki merkezine bir protesto yürüyüşü düzenleyecekleri haberini alan UEFA yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tehdit dolu bir mesaj gönderdi;

- Bu yürüyüş gerçekleşirse, Fenerbahçe Kulübü'ne tarihinin en büyük cezasını veririz.

 

"DURUM ÇOK CİDDİ"
Cuma günü bu mesajı alan federasyon, hemen Fenerbahçe yönetimini haberdar etti. Hem TFF hem de sarı lacivertli yöneticiler bu dakikadan itibaren hummalı bir çalışmaya girdi. Fenerbahçe yönetimi Avrupa'da yürüyüşe katılacak taraftar dernekleriyle temasa geçti. Onlardan protesto eylemini durdurmalarını istedi;
- Durum çok ciddi. Sizi anlıyoruz ama lütfen yürüyüşü iptal edin.
Ancak öfkeli taraftarları durdurmak mümkün değildi. Çoğu geceden hazırlıklarını yapmış yola çıkmıştı bile. Sarı lacivertlilerin bu çabası sürerken federasyon da ilgili büyükelçilikler ve Dişişleri Bakanlığı ile temasa geçti.

Polis sınırda önlem aldı

Bu arada İsviçre polisi, sınırlarda önlem aldı ve protesto yürüyüşü için gruplar halinde ülkeye girmeye çalışan Fenerbahçe taraftarlarını geri çevirdi. Buna rağmen bireysel olarak 100'e yakın sarı lacivertli taraftar İsviçre'ye giriş yaptı ama Türkiye Büyükelçiliği'nin çabaları sayesinde yürüyüş yapmaları engellendi.
Cuma günü öğle saatlerinde başlayan koşuşturma, cumartesi sabahı 04.00 sularında son buldu. Fenerbahçeli taraftarlar ikna edilmiş, kulüp, tarihinin en ağır cezası ile karşı karşıya kalmaktan kurtulmuştu.

FENERBAHÇE'DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Fenerbahçe Yönetim Kurulu, uzun uğraşlar sonucu protesto eyleminden vazgeçen taraftarına dün akşam resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile teşekkür etti ve şunları yazdı:

"Taraftarlarımızdan beklentimiz, haklarımızı ve görüşlerimizi hukuki temeller çerçevesinde, demokrasinin öngördüğü yöntemlerle, kulübümüze zarar verebilecek her tür eylem ve söylemden uzak bir şekilde yapmalarıdır. Bu bağlamda, dünyanın her bir yanındaki Fenerbahçeliler'den sağduyulu ve örnek davranışları yaklaşımlarda bulunmalarını bir kez daha rica ediyor; bu davranışları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz."

"HİÇ IŞIK YOK"
3 Temmuz'da start alan şike soruşturması sürecinde yaşanan en çarpıcı olaylardan biri, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, önceki gün İstanbul'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesiydi...

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşme önceden planlanmış bir randevu değildi. Tamamen sürprizdi. Bunu anlamak son derece basitti çünkü Aykut Kocaman'ın üzerinde eşofman, Rıdvan Dilmen'de ise pantolon ve gömlek. 1.5 saat süren görüşmeden sızan tek bilgi, Başbakan'ın Kocaman ve Dilmen'e, "Sakin olun. Serinkanlı davranmalısınız" tavsiyesinde bulunduğu yönündeydi. Ancak, Kocaman'ın daha sonra, "Başbakan ne dedi? Bir gelişme var mı?" diye soran yakınlarına verdiği yanıt son derece kısa ve anlamlı oldu:"Hayır, hiç ışık yok..."

Hatırlanacağı üzere Erdoğan daha önce de, "Bu noktada Fenerbahçeliliğim yok. Cürüm işleyen cezasını çekmeli" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor