Aykan :TS mağdur edildi

Trabzonspor'un Bursaspor karşısında hakemler tarafından haksızlığa uğraması üzerine Trabzon Milletvekili Asım Aykan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ı hedef alan bir açıklama yaptı. İşte Asım Aykan'ın yazılı açıklaması:: Seyir zevkinin yanı sıra fu

Aykan :TS mağdur edildi

Trabzonspor'un Bursaspor karşısında hakemler tarafından haksızlığa uğraması üzerine Trabzon Milletvekili Asım Aykan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ı hedef alan bir açıklama yaptı.

İşte Asım Aykan'ın yazılı açıklaması::
Seyir zevkinin yanı sıra futbola yüklenen misyonlardan biri de adalet duygususun tatminidir. Ligin 15. haftasında Bursa'da oynanan Bursaspor Trabzonspor maçı ile adalet duygusu ve emeğe saygı yara almıştır. Trabzonspor aleyhine Sivas, Kayseri ve nihayet Bursa maçı ile başlayan hakem hataları serisi, bütün Trabzonspor camiasını olduğu gibi dikkatli ve iyi bir seyirci olarak beni de derinden üzmüştür.

Futbolun üç ihtimalli bir oyun olduğu bilinen bir durumdur. Normal şartlarda yapılan maçlarda her üç ihtimal de gerçekleşebilir. Ancak, maçın sonucunun müdahale ile değiştirilmesi kabul edilemez.

Hakemler de her insan gibi hata yapabilirler. Ancak kasta varan, bariz hatalar kamuoyunda rahatsızlık oluşturmaktadır. 2005 Mayıs ayında bu yıl olduğu gibi Trabzonspor aleyhine seri hatalar yapılması üzerine, eşine az rastlanan bir olay gerçekleşmiş ve çevre illerden gelen Trabzonspor taraftarlarının da katılımı ile Trabzon'da onbinlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş gerçekleşmiştir. Duyarlı ve vatansever taraftarın serinkanlılığı sayesinde üzücü olayların gerçekleşmesi engellenmiştir. Herkesin ve her kurumun üstüne düşeni yapması ile tatsız durumların önüne geçilebilir.

Siyasilerden seçmenin haklı beklentilerinden biri de haksızlığa uğradığı durumlarda vatandaşın sesi ve hakkının arayıcısı olmasıdır. Bu beklenti Trabzonspor camiasında hat safhadadır.

Trabzonspor'un mağduriyeti karşısında tepkisiz kalmamız beklenmemelidir. Herkesin ve herkesimin hakkının takipçisi olacağımı bir kez daha ifade ediyor, gerekli hassasiyeti ve ilgiyi göstereceğiniz beklentisi ile başarılar diliyorum

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor