Aydınlar: Trabzon'la problem yok!

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün akşam Trabzonspor'un UEFA tarafından Şampiyonlar Ligine alınmasının ardından bir Televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Bilsem açıkçası başkan olmazdım. 29 Haziran'da seçim oldu biz

Aydınlar: Trabzon'la problem yok!

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün akşam Trabzonspor'un UEFA tarafından Şampiyonlar Ligine alınmasının ardından bir Televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Bilsem açıkçası başkan olmazdım. 29 Haziran'da seçim oldu biz 1 Temmuz'da ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık ve ben o akşam tatile gittim çok yorulmuştum" dedi.

Mehmet Ali Aydınlar, "3'ünde telefonuma mesajlar gelmeye başladı ardı arkasına ve bu olayla şike olayıyla yüzleştik. Çok zor bir süreç yaşadık ve yaşıyoruz da. Biz 2 ay oluyor TFF'ye geleli ama sanki 2 yıllık bir süreci yaşamız gibiyiz.

Evet UEFA'dan bize öğleden sonra yazı geldi. Yazı geldiğinde biz kulüp başkanlarıyla toplantı halindeydik. 16:00 sularında Nihat Özdemir ve Ali Koç vardı Fenerbahçe'yi temsilen.

Kendilerine tebliğ ettim ve Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine katılamayacağını bu konuda Fenerbahçe'nin özveride bulunmasını aksi taktirde Fenerbahçe ve TFF'ye cezai işlem uygulayacaklarını söylediler bize UEFA yetkilileri. Bende bu yazıyı Fener yöneticilerine tebliğ ettim onlar da alıp değerlendirelim dediler.

YÜZYÜZE KONUŞTUK DEVAMI SAYFA 2'DE

 

 

Sabahleyin Fenerbahçe Kulübü'nden bize yazı geldi 15 Ağustos'ta açıkladığımız karara bağlı olduklarını iddianameden sonra karar vereceklirimizi söylemiştik biz. Bu zaman darlığında konuya cevap veremeyeceklerini ifade etmişlerdi. Daha sonra Ali Koç TFF'ye geldi yüzyüze konuştuk.

Öğleden sonra tekrar aradık, Ali bey ve Ali Yıldırım (Aziz Yıldırım'ın kardeşi) geldiler. Onlarla konuştuk. Bizim Türkiye'yi riske etme lüksümüz yoktu bunu onlarla paylaştık. Ve daha sonra biz bir yönetim kurulu yaparak bu kararı aldık.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çok önem veriyor. Burada sıfır riskten bahsediyorlar. UEFA'nın şikeden sorumlu yetkilisi de İstanbul'daydı. Savcı beyi ziyaret ettik ve konuştuk kendileri en ufak bir risk varsa şampiyonlar ligine takımları almama yönünde kesin ve nettiler.

Bizim karar vermeme gerekçemiz gizlilik kararının alınması ve insanlardan savunma alamamamız UEFA temsicilsi de gizlilik kararının kaldırılmasını istediler ancak savcılar bunun mümkün olmadığını ve yasaların buna izin vermediğini iddianame hazırlanıp dava açılana kadar gizlilik sürecinin devam edeceğini ifade ettiler.

UEFA: HAKİM BOŞUNA TUTUKLAMAMIŞTIR DEDİ... SAYFA 3'TE

 

 

Bunlar UEFA temsilcisi Corne'nin açıklaması oldu, bu kadar insan tutukluysa hakimlerin boşuna tutuklama yapmayacaklarından bahsettiler, hatta siz nasılsa mahkemeye çıkartıp tutukladınız, mahkemeye basında girer tutuklananların yakınlarıda girer dolayısıyla gizlilik kararı kalmamıştır dediler dolayısıyla savcılar mahkemede basın ve yakınlarının olmadığını bahsederek bu konuda yapılacak birşey olmadığını söylediler. UEFA yetkilileri herhangi bir belge görmedi ama UEFA yetkilileri Türkiye'de çıkan tüm haberleri inceliyor.

Türkiye'de futbolla ilgili TFF'de zaten UEFA'ya hergün bilgi veriyor. Hatta onlar medyada çıkan haberlerin bile kendileri için yeterli olduğunu dolayısıyla bu konuda karar verilmesi gerektiğini söylediler.

15 Ağustos'ta bir söz söylemiştim açıklamam esnasında ama bu söz eleştirildi, takımlar kendileri karar verdim varsa şüpheleri gitmesin dedim. Bir kulübümüzde beni sürekli eleştiriyor yeri gelmişken söyleyeyim (Trabzonspor) Benim açıklamalarımdan önce Fenerbahçe yetkilileriyle bir araya geldikten sonra kararlar aldığımı söylüyorlar. Ben gerçekten çok şaşırıyorum hayretler içerisinde kalıyorum. Ben bu kişilerle TFF'de görüşüyorum tüm kulüp yetkilileriyle başkanlarıyla görüşüyorum.

"GİZLİ İŞLER ÇEVİRMİYORUZ" SAYFA 4'TE

 

 

Ben o toplantıdan önce Fenerbahçe'nin ikinci başkanıyla görüştüm ve bunu tavsiye ettim Şampiyonlar ligine katılmazsanız olabilir dedim kendileri değerlendirelim dediler daha sonra hayır, yok katılalım dediler. Biz bu işlerde asla gizli saklı bir şey çevirmiyoruz. Futbol gerçekten zor bir süreçten geçiyor.

Çok eleştiriliyorum kulüp ismi vermek istemiyorum ama benim ne Trabzonspor, ne Galatasaray, ne de Beşiktaş'la problemim yok. Benim gayet tabi tuttuğum bir takım var zaten tutmasam futbolla işim olmaz (gülüyor) İlk günden itibaren söylediğim medya üzerdinden demezler vermeyelim varsa birşey karşılıklı konuşalım şeklinde konuşmalarım oldu ama bazı kulüpler bize saldırdı diyeyim.

TRABZONSPOR'UN DURUMU SAYFA 5'TE

 


Bu kararı veren ben değilim. Trabzonspor'u Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne alan ben değilim. Bunu UEFA'ya sormak lazım.

FENERBAHÇE'YE BAŞKAN OLMAK İSTER Mİ?
Büyük konuşmak istemem ama bundan sonra spor kulübü yöneticiliği yapmak istemem. Fenerbahçeliler'den 'Kararınızı verin gelin' gibi talepler var ama şu an için düşünmüyorum.

Baştan beri yanlış yaptığımızı ifade edenler var. Hayretler içindeyim. Biz gerçekten burada kurumsallaşma adına bu kadar telaş içinde bile birtakım işler yapıyoruz. Burada bir matematik yok. Sosyal bir olgu. Elbette ki farklı yorumlar olabilir. Matematik problemi çzömüyoruz.

Bırakıp kaçmayı düşünmüyorum. Ama bütün bunlara değer mi, diye de düşünüyorum. Gerçekten hak etmediğimiz şeylere muhatab oluyoruz. Ben doğru bildiğim yolda devam edeceğim. En doğru kararı toplum verecektir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler