Ay-yıldızlının hedefi büyük!

Kosovalı Nushi, artık Türk Milli Takımı için ter döküyor. 3 ay önce Türk vatandaşlığına geçen Nushi, ay-yıldızlı formayı başarıyla giymeye başladı.Kosova doğumlu Erris Nushi, Türk basketbolunun gelecekteki yıldızlarından olmaya aday. 1996 Kosova doğumlu E

Ay-yıldızlının hedefi büyük!

Kosovalı Nushi, artık Türk Milli Takımı için ter döküyor. 3 ay önce Türk vatandaşlığına geçen Nushi, ay-yıldızlı formayı başarıyla giymeye başladı.
Kosova doğumlu Erris Nushi, Türk basketbolunun gelecekteki yıldızlarından olmaya aday. 1996 Kosova doğumlu Erris Nushi, 2 yıl önce Türkiye'ye gelmiş. Banvit'in altyapısında forma giyen Nushi, kısa sürede basketbol otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Türk vatandaşlığına başvurusu kabul edilen Erris Nushi, 3 ay önce Türk pasaportuna kavuştu. Pasaportunu alan Nushi, hemen milli takıma çağrıldı. Erris Nushi, milli forma altında ilk resmi heyecanını 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda yaşıyor. Milli takımda ilk 5'te kendisine yer bulan Nushi'den geleceğe dair beklentiler büyük. Nushi'nin hedefi de beklentilerin karşılığını vermek ve Türkiye Milli Takımı'nın en üst düzeyde formasını giymek.


"KENDİMİ TÜRK OLARAK GÖRÜYORUM"
15 yaşındaki genç basketbolcu Türkiye'de ilk açıklamalarını SGM Basın'a yaptı. Türk vatandaşı olmakla gurur duyduğunu ifade eden Nushi, "Kosova'da doğdum. Ailem hala Kosova'da. 2 senedir Türkiye'deyim. 3 ay önce Türk vatandaşlığına geçtim. Türk olmakla gurur duyuyorum. Türkiye çok büyük bir ülke. Kosova'nın kardeş ülkesi. Burada olmaktan çok mutluyum. Herkes bana çok iyi davranıyor. Başka bir ülkeden geldiğim için bir dışlanma durumum olmadı. Herkes bana yardımcı oldu. Türkiye'deki basketbol yapısı da
çok üst düzeyde. Türkiye, basketbolda birçok ülkenin çok önünde" diye konuştu.
 

HEDEFİ A MİLLİ TAKIM
Türkiye forması altında başarılı olmayı hedeflediğini vurgulayan Erris Nushi, "Yaşım itibariyle yıldızlarda milli formayı giymeye başladım. Milli takımda kalıcı olmak istiyorum. Basamakları teker teker çıkmayı amaçlıyorum. Hedefim gelecekte A Milli Takım'ın forması giymek. Türkiye, basketbolda çok başarılı bir ülke. Gelecekte yaşanacak başarıların içinde ben de yer almak istiyorum" dedi.
 

"NUSHİ HEDEFE YÖNELİK BİR OYUNCU"
Yıldız Milli Takım Antrenörü Faruk Rasna, Erris Nushi'den umutlu olduklarını söyledi. Rasna, "Nushi, hedefe yönelik oyuncularımızdan birisi. Bu yüzden milli takımda kendisine yer veriyoruz. Nushi, çok yönlü bir oyuncu. Birçok görevi yapabiliyor. Şu anda eksiği tecrübesi. Biz de bunu gidermeye çalışıyoruz. Milli takıma faydalı bir oyuncu olmasını istiyoruz. İyi çalışır ve kendini geliştirirse Türk basketbolunun geleceğinde kendine iyi bir yer bulabilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor