Avrupa'nın dev kulüpleri yoksullukla savaşacak

Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) yoksulluğa karşı mücadele için düzenleyeceği turnuvaya katılacak.UEFA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, bu yıl 12'ncisi düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı"nd

Avrupa'nın dev kulüpleri yoksullukla savaşacak

Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) yoksulluğa karşı mücadele için düzenleyeceği turnuvaya katılacak.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, bu yıl 12'ncisi düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı"nda yer almaları için Avrupa'nın önde gelen kulüplerine çağrıda bulunulacak.

UNDP'nin barış elçileri Zinedine Zidane ve Brezilyalı Ronaldo tarafından organize edilen ve UEFA'ca desteklenen organizasyonda elde edilecek gelir, dünya çapında ihtiyaç sahiplerine bağışlanacak.

UEFA Başkanı Michel Platini, bu etkinlik sayesinde UNDP'nin yoksul bölgelerde yaşayanlar için hazırladığı programların bütçesini önemli ölçüde artırdığını belirterek, "UEFA, böyle bir organizasyona destek verdiği için çok mutlu. Geçen yıl Bern'de yapılan karşılaşmaya katılmıştım ve birçok futbol efsanesinin böyle güzel bir amaçla sahaya çıkması çok güzeldi" ifadelerini kullandı.

Ronaldo ve Zidane da bu etkinliğin uzun yıllardır devam etmesinde UEFA'nın da önemli katkısı olduğunu ve bu sene de başarılı bir organizasyon gerçekleştirmek için sabırsızlandıklarını kaydettiler.

2003 yılından bu yana düzenlenen etkinlik, daha önce Basel, Madrid, Düsseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg, Porto Alegre ve Bern'de yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler