Avrupa liglerinde son durum!

Avrupa’nın önde gelen liglerinde zirve mücadeleleri, büyük heyecana sahne oluyor.Premier Lig’de Chelsea ve Serie A’da Juventus, şampiyonluklarını ilan etmek için gün sayarken, Bayern Münih ve PSV Eindhoven ise ligi zirvede tamamlamayı garantiledi. İspanya

Avrupa liglerinde son durum!

Avrupa’nın önde gelen liglerinde zirve mücadeleleri, büyük heyecana sahne oluyor.

Premier Lig’de Chelsea ve Serie A’da Juventus, şampiyonluklarını ilan etmek için gün sayarken, Bayern Münih ve PSV Eindhoven ise ligi zirvede tamamlamayı garantiledi. İspanya La Liga’da ise Barcelona ve Real Madrid şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadele ediyor.

CHELSEA ŞAMPİYONLUK MAÇINA ÇIKACAK

İngiltere Premier Lig’de geride kalan 34 haftada topladığı 77 puanla zirvede yer alan Chelsea, şampiyonluğunu ilan etmek için gün sayıyor. Bir maç eksiği bulunan ve en yakın takipçisi Manchester City ile arasında 10 puan fark bulunan Mourinho’nun öğrencilerine şampiyonluklarını ilan edebilmeleri için kalan 5 maçta sadece 3 puan yetiyor. Ligin 35. hafta mücadelesinde 3 Mayıs Pazar günü saat 15.30’da sahasında Crystal Palace ile karşılaşacak olan Ada ekibi, sahadan 3 puan ile ayrılması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

BAYERN MUNIH 25. ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

BAYERN MUNIH 25. ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

Almanya Bundesliga’da ise bitime 4 hafta kala en yakın takipçisine 15 puan fark atan Bayern Münih şampiyonluğunu ilan etti.

Ligin 30. haftasında geçtiğimiz Cumartesi günü Hertha Berlin’i 1-0 mağlup eden Pep Guardiola’nın talebeleri, takipçisi Wolfsburg’un Borussia Mönchengladbach deplasmanından puansız dönmesiyle bitime dört hafta kala 15 puan farkla mutlu sona ulaştı. Bayern Münih ligde art arda 3, toplamda ise 25. kez şampiyon oldu.

JUVENTUS’A 6 PUAN YETİYOR

JUVENTUS’A 6 PUAN YETİYOR

İtalya Serie A’da ligin bitimine 6 hafta kala takipçisi Lazio’ya 14 puan fark atan Juventus, kalan haftalarda 6 puan toplaması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Geride kalan 32 haftada 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek 73 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, rakip fileleri is 60 kez havalandırmayı başardı. Arjantinli oyuncu Tevez, 29 karşılaşmada rakip fileleri 18 kez havalandırırken, 7 golünde hazırlayıcısı oldu. Toplam 25 gole katkı sağlayan yıldız oyuncu, takımının başarısında önemli bir rol oynadı.

LA LIGA’DA HEYECAN SÜRÜYOR

LA LIGA’DA HEYECAN SÜRÜYOR

İspanya La Liga’da ise Barcelona, 33 haftada topladığı 81 puanla lider konumda yer alırken, Katalan ekibini 79 puanla Real Madrid izliyor.

Ezeli rakipler kalan 5 haftada şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadele edecek. Madrid ekibinden bir adım önde olan Barcelona, kalan maçlarını kayıpsız geçmesi halinde mutlu sona ulaşacak. Real Madrid’in Portekizli yıldızı Ronaldo’nun ligde 39 golü bulunurken, Katalan ekibinin Arjantinli oyuncusu Messi ise rakip fileleri 36 kez havalandırmayı başardı. İkili, takımlarının şampiyonluğu için mücadele ederken, gol krallığı yarışında da zirve tahtına oturmanın peşinde.

PSV EINDHOVEN AÇIK ARA ŞAMPİYON

PSV EINDHOVEN AÇIK ARA ŞAMPİYON

Hollanda Ligi’nde PSV Eindhoven, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

32 haftası geride kalan ligde 82 puanda bulunan PSV’nin en yakın takipçisi Ajax ile 14 puan farkı bulunuyor. Ligde en son 2008 yılında şampiyonluk kupasını kaldıran Eindhoven ekibi, 5 yıl sonra 22. şampiyonluğunu elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor