Avni Aker'e yeni makyaj

Trabzonspor'un uzun yıllardır yükünü çeken Avni Aker'in UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için yönetim kurulu hareket geçti. Yönetim KTÜ 'ye proje çizimi için müracaat etti. Başkan Sadri Şener Divan Başkanlık kurulu başkanlığı Genel kurulunda üyele

Avni Aker'e yeni makyaj

Trabzonspor'un uzun yıllardır yükünü çeken Avni Aker'in UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için yönetim kurulu hareket geçti. Yönetim KTÜ 'ye proje çizimi için müracaat etti. Başkan Sadri Şener Divan Başkanlık kurulu başkanlığı Genel kurulunda üyelere Avni Aker ile ilgili bilgi verdi. Şener Avni Aker'in mevcut durumuyla UEFA kriterlerine uymadığını ve bu nedenle tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek”, “Gelecek sezon Trabzonspor'un Avrupa'da yer alması büyük bir olasılık. Ama stadımız UEFA'nın isteklerine henüz uygun değil.

 Basın Tribünün büyümesi gerek. Takımların sahaya ayrı kapılardan girmelerini sağlayan değişikliğe ihtiyaç var. Kapalı-açık otoparklar gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz.KTÜ ile görüştük.Avni Aker stadyumunun modernizesi ve UEFA standartlarına uygun hale getirilmesi için ,bize proje hazırlayacaklar.

Ayrıca Eski futbolcular derneğini yıkarak kendilerine başka bir yer vereceğiz. Atış poligonunu bulunduğu yerden kaldırarak sahile taşıma k için GSİM ile görüşmelerimiz sürüyor. Büyük oranda anlaşma sağlandı.

Avni Aker'in yanındaki bu yeri kaldırıp altını da kullanarak acık ve kapalı Otapark yapmayı planlıyoruz. Otopark sorununun mutlaka çözmeliyiz.Ayrıca tribün yanlarındaki boşlukları da  direkler üstünde havaya kaldırıp oraları da loca haline getirme planımız var.

 Tüm bunları gerçekleştirmek için devlet desteğine gerekiyor. Girişimlerimizi başlattık. Biz de ne gerekiyorsa yönetim olarak üstümüze düşeni yapacağız.

 Aslında Trabzon'un yeni bir stada ihtiyacı var. Bunun için de çalışmalar sürüyor. İlk planda denizin doldurulup üstüne stad yapılması teklifi yapıldı. Bu hem çok pahalı hem de zor bir proje” Umarım yapılacak tadilatlar sonrası UEFA yetkilileri Avrupa kupası maçlarını Avni Aker'de oynamamıza izin verir. Ayrıca Politik mevkiinde bulunan ve Milli Emlak'a devri söz konusu olan araziyi de Belediye aracılığıyla alırız. Bu arazide benim sosyal alanlar yapmayı düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor