Avni Aker Türkiye'nin en iyisi

Haber61 – Haber Servisi – Hüseyin Avni Aker Stadının yeşil zemini bir süre önce bozuk olduğu gerekçesi ile gündeme gelmişti. Haber61 haber merkezi olarak bu konuyla alakalı küçük bir araştırma yaptık ve öyle bir sonuç ile karşılaştık ki bizde şaşırdık. Ye

Avni Aker Türkiye'nin en iyisi

Haber61 – Haber Servisi – Hüseyin Avni Aker Stadının yeşil zemini bir süre önce bozuk olduğu gerekçesi ile gündeme gelmişti. Haber61 haber merkezi olarak bu konuyla alakalı küçük bir araştırma yaptık ve öyle bir sonuç ile karşılaştık ki bizde şaşırdık. Yeşil zeminin alt yapısının çok sağlam olduğu öğrendik. Drenaj sistemi Avni Aker’de çok iyi olduğu için son dönemlerde Trabzon’u etkisi altına alan sağanak yağışlardan saha etkilenmediği öğrenildi.

ARENA’DA YOK ONDA VAR

Galatasaray’ın sahası Türk Telekom Arena’nın yeşil zemini kuvvetli yağışlarda top oynamaya olanaksız hale geliyor. Aşırı yağan yağışlar nedeni ile bazı dönemler karşılaşmaların iptal edildiği de biliniyor. Arena’da bulunmayan drenaj sistemi Avni Aker’de bulunuyor. Trabzonspor kendi evinde oynan karşılaşmaların son 10 sezonda hiç birinde yağmur nedeni ile iptal edilmediği biliniyor.

SARAÇOĞLU’NU GERİ BIRAKTI

Bir süre önce çim sorunu diye gündeme gelen sahanın özel bir tohumlama yönteminden kaynaklandığını ifade ediliyor. Bu neden ile geç yeşillenen sahanın aslında çim sorunu yaşamadığı öğrenildi. Avni Aker’in yeşil zeminin toplam değerinin tüm alt yapısı ile birlikte 1.200 Milyon TL olduğu öğrenildi. Yeşil zeminin Türkiye’de en pahalı sahalardan olduğu bilinirken Saraçoğlu gibi sahaları da geride bıraktığı öğrenildi.

AKYAZI İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Öte yandan Trabzonspor; Yönetimi Akyazı Dolgu alanında inşa edilen stadı her hafta kontrollü bir biçimde ziyaret ederek denetlemelerde bulunduğu öğrenildi. Avni Aker’deki gibi yeşil zeminin alt yapısının ve drenaj sisteminin sağlam olmasını istiyor. Çalışmalar bu yönde devam ederken yeşil zemin için ayrı bir çalışma başlatacakları öğrenildi. Dünyaca ünlü peyzaj mimarları ile çalışarak Akyazı’ya da sorunsuz bir zemin hazırlanacak.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor