Avcı: Trabzonspor için nededi*

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda yapacakları maçın zor geçeceğini söyledi. Abdullah Avcı, lacivert-turunculu takımın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirdiği a

Avcı: Trabzonspor için nededi*
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda yapacakları maçın zor geçeceğini söyledi.
 
Abdullah Avcı, lacivert-turunculu takımın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirdiği antrenman öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik direktör, 7 Aralık Pazar günü yapacakları Eskişehirspor maçıyla ilgili şunları kaydetti:
 
"Ligimizin iyi ve saha düzeni olan takımlarından bir tanesiyle karşılaşacağız. Bugün bulundukları puanın üzerinde olması gereken bir takım. Değişim göstermelerine rağmen iyi bir oyuncu grubuna sahipler. Zor bir müsabaka olacak. Biz de 11 haftayı belli bir standardın içinde geçirdik. Bunu korumak istiyoruz. Her zaman olduğu gibi kazanma duygusuyla gideceğiz. Rakibimiz de bizim maçı çıkış müsabakası olarak görüyor. Güzel ve keyifli bir karşılaşma bizi bekliyor."
Ligin geride kalan 11 haftasında en az gol yiyen takım olarak dikkati çeken İstanbul Başakşehir'de takım savunmasına önem verdiklerini aktaran Avcı, "Umarım devamı gelir. Uluslararası düzeyde ve daha önce ligde çalışmış olmam, geçen sene işin dışında kalarak fotoğrafı daha net görebilmem çok önemliydi. Takım savunması üzerinde çok çalıştık. Oyuncularım da çok iyi geri bildirimde bulundu. Bu konuda çok ısrarcıyız. Umarım bunu geliştirerek devam ederiz" diye konuştu.
 
- "Şampiyonluk yaşayan 5 takım zirve yarışında olacak"
 
Lacivert-turunculu takımın teknik direktörü, ligde daha önce şampiyonluk yaşayan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un bu sezon da şampiyonluk yarışında olacağını söyledi.
 
Ligde çok dengeli maçların oynandığını vurgulayan Avcı, "Bu ligin tarihinde şampiyonluk yaşayan 5 takım, zirve yarışının içinde olacak. Trabzonspor, Ersun Yanal ile yeniden ivme kazandı. Kaliteli bir kadroya sahipler. Bursaspor da bu yarışın içinde yer alacak" ifadelerini kullandı. 
 
Kendi takımının ilk 11 haftalık performansını değerlendiren Avcı, "İlk 11 haftada 15 puan topladık ama benim için matematikten çok, nasıl futbol oynadığımız önemli. Tabii ki dalgalanmalar yaşayacağız ama genel itibarıyla 8 ile 10. sıra arasında seyredecek, oyun sisteminden ödün vermeyecek, ilginç sonuçlar alan dirençli bir takım olacağız. Ligin 3'te 1'lik bölümü bize bu görüntüyü verdi. Böyle de olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
 
- "Her türlü sonuçta Hamzaoğlu'na destek verilmeli"
 
Abdullah Avcı, Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu'na her türlü sonuçta destek olunması gerektiğini söyledi.
Hamzaoğlu ile 2005'te genç milli takımlarda beraber görev yaptıklarını hatırlatan Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"İstanbulspor'da antrenörlüğe başladığımda Hamza da futbolcuydu. Bu mesleğe başlarken de beraber çalışmak istediğim, çok sevdiğim meslektaşım, arkadaşım ve dostum. Kendisini arayarak başarılar diledim. Önemli olan Hamza Hamzaoğlu'na yapılan övgülerin de her türlü dalgalanmada veya sonuçta devam etmesi ve destek olunması. Antrenör arkadaşlarımız çok fazla emek vererek bir yerlere geliyor. Bunları çok çabuk tüketmemek lazım. Hamza da bu jenerasyonun örnek insanlarından birisi. Önemli bir teknik adam."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor