Atletlerden İşadamlarına Çağrı

Trabzon'un atletizmde amatör olarak faaliyet gösteren tek kulübü olan Necmiati Spor Kulübü adına yarışan 5 atlet, kendilerine sponsor olarak maddi destek sağlayan firma sahibine teşekkür ederek, bütün işadamlarını spora destek vermeye çağırdılar.Trabzon'u

Atletlerden İşadamlarına Çağrı

Trabzon'un atletizmde amatör olarak faaliyet gösteren tek kulübü olan Necmiati Spor Kulübü adına yarışan 5 atlet, kendilerine sponsor olarak maddi destek sağlayan firma sahibine teşekkür ederek, bütün işadamlarını spora destek vermeye çağırdılar.

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Yıldızlı Beldesi'nde faaliyet gösteren Hacı Babamın Yeri isimli işyeri sahibi Zekeriya Durmuş ile Necmiati Spor Kulübü Başkanı Hakan Usta arasında imzalanan sponsorluk anlaşması gereği, Zekeriya Durmuş, kulüp adına yarışan 5 atletin masraflarını karşılıyor. Kendisi de bir zamanlar amatör futbol oynayan Zekeriya Durmuş, amatör sporcuların karşılaştıkları sıkıntıları yakından bildiğini ve bu nedenle imkanları ölçüsünde spora destek verdiğini söyledi.

Atletlerin antrenörlüğünü yapan Triatlon Avrupa 3.'sü, eski milli atlet Mümtaz Öztürk de, amatör sporlarda sponsorun önemine işaret etti. Maddi imkanları sınırlı olan amatör spor kulüplerinde sponsor olmadan faaliyetlerin yürütülmesinin çok zor olduğunu vurgulayan Öztürk, "Birçok spor faaliyeti sonunda maddiyata dayanıyor. Bu iş aşk işi, gönül işi ama para ve imkan olmadan da olmuyor.

Ben bu sporcuların elinden tutulursa başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Sponsor firma bu açıdan çok büyük yardımlarda bulunuyor. Sponsorun sporcuya katkısı antrenör gibi, hatta ondan daha da fazladır. Ben sporu imkansızlıklar neticesinde bırakmak zorunda kaldım. Bu nedenle sporda imkanların sınırlı olmasının ne demek olduğunu iyi bilirim" diye konuştu.

Sporun üç ayağı bulunduğunu belirten Öztürk, "Sporcu iyi antrenman yapmalı. Bu antrenöre bağlıdır. Daha sonra iyi dinlenmeli. Bu da sporcuya bağlıdır. Sporcu iyi beslenmeli, malzemesi yeterli olmalı ve mümkün olduğunca fazla yarışmaya katılmalı. Çünkü en iyi antrenman müsabakalardır. Bu da sponsora bağlıdır.

Ben bu açıdan sporcularımıza maddi destek veren Durmuş'a çok teşekkür ediyorum ve diğer işadamlarının da bilhassa amatör sporculara destek vermesini istiyorum. Bu yapıldığı taktirde Trabzon'da futbolun dışında da çok başarılı sporcular yetişeceğine yürekten inanıyorum. Çünkü yöre insanı sporun her türlüsüne gerçekten çok yatkın" dedi.

Necmiati Spor Kulübü adına yarışan atletler de, sponsor firmanın desteğiyle son 1 yılda 6 maraton, 3 milli takım elemesi ve 3 de yerel müsabakaya katıldıklarını belirterek, kendilerine verdiği destekten dolayı firma sahibi Durmuş'a teşekkür ettiler.

 Trabzon'da yapılan 1. Karadeniz Oyunları'na Trabzon'dan hiçbir atletin katılmadığını ve bu durumun çok üzücü olduğunu dile getiren atletler, hedeflerinin 2001 yılında yine Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları'nda Trabzon'u temsil etmek olduğu söylediler.

Trabzon ve Türkiye'deki işadamlarına da seslenen sporcular, amatör sporculara destek verilmesi durumunda Türk sporcularının çok büyük başarılara imza atacağını kaydederek, işadamlarını hem spora destek vermeye hem de Sponsorluk Yasası'nın getirdiği imkanlardan faydalanmaya çağırdılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor