Atletizm milli takımı işi sıkı tutuyor

 Atletizm Milli Takımı, iklim ve saha şartları uygun olduğu için tercih ettiği Mersin'de yaptığı kampla önümüzdeki yıl düzenlenecek şampiyonalar ile 2016 Rio Olimpiyatları'na sıkı şekilde hazırlanıyor.Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde 36 sporcu ve

Atletizm milli takımı işi sıkı tutuyor

 Atletizm Milli Takımı, iklim ve saha şartları uygun olduğu için tercih ettiği Mersin'de yaptığı kampla önümüzdeki yıl düzenlenecek şampiyonalar ile 2016 Rio Olimpiyatları'na sıkı şekilde hazırlanıyor.

Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde 36 sporcu ve 8 antrenör ile çalışma yapan Atletizm Milli Takımı'nda hedef mücadele edilecek tüm şampiyonalarda madalya kazanmak.

Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Milli Takım Kamp Müdürü Halil Oğuz, yaptığı açıklamada, atletizmde eylülden aralık ayına kadarki 4 aylık sürenin ön hazırlık dönemi olduğunu söyledi.

Sprint ve engelli koşu branşlarındaki sporcuların katıldığı kampın 26 Ekim'de başladığını belirten Oğuz, "Türkiye'deki 6-7 tane ana kamp merkezimizin en büyüğü Mersin'de. 55 kişilik milli takım kadrosundan 36 sporcunun katılımıyla burada çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Brezilya'da 2016 yılında düzenlenecek olimpiyatlarda mutlak madalya hedefliyoruz. Kamp merkezlerimizin şartları çok iyi" diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar'ın hergün sporcuların son durumu hakkında bilgi aldığını belirten Oğuz, "Kendisi Türkiye'nin değişik yerlerindeki kampları tek tek ziyaret ederek sporcu ve antrenörlerin sıkıntılarını dinleyerek çözüme kavuşturuyor" dedi.

Antrenörlerden Hakan Beceren de milli takımın önümüzdeki sezon yapacağı müsabakalar için sıkı bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi.

Gençler ve büyükler kategorilerindeki sporcuların katıldığı kampın çok verimli geçtiğini vurgulayan Beceren, "Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez çalışıyoruz. Türkiye'nin her bölgesinden sporcular burada. Hedefimiz öncelikli olarak 2015 yılı içinde yapılacak Milletler Kupası, 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası ve Dünya Yıldızlar Şampiyonası gibi uluslararası organizasyonlarda başarı elde etmek. Bu turnuvaların ardından 2016 yılındaki olimpiyatlarda başarılı olacağız" diye konuştu.

Sporcular da Mersin'in havasının ve tesislerinin çok iyi olduğunu kampın verimli geçtiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor