"Ata'ya yürümek Trabzonspor'un da hakkı"

Trabzonspor’un 157 nolu kongre üyesi Neriman  Arman’la spora yakınlığı ve Trabzonspor’un bugününe bakışı hakkında Trabzonspor Dergisi’ne konuştu.Neriman Arman. Trabzonspor’un 157 nolu genel kurul üyesi. Aynı zamanda Divan Kurulu’nda yer alıyor. 1946 doğum

"Ata'ya yürümek Trabzonspor'un da hakkı"

Trabzonspor’un 157 nolu kongre üyesi Neriman  Arman’la spora yakınlığı ve Trabzonspor’un bugününe bakışı hakkında Trabzonspor Dergisi’ne konuştu.

Neriman Arman. Trabzonspor’un 157 nolu genel kurul üyesi. Aynı zamanda Divan Kurulu’nda yer alıyor. 1946 doğumlu. Boztepe kızı. Emekli olduktan sonra Soğuksu’ya yerleşmiş. Emekli bir PTT çalışanı. Eşi de aynı yerden emekli. Kız meslek lisesi mezunu. İki çocuk sahibi. Çokça güler yüzlü…

“İdmanocağı – İdmangücü çekişmesi vardı renkler yüzünden. Ben İdmangücü’nü tutuyordum. Trabzonspor’un renginin Kırmızı – Beyaz olmasını çok istiyordum. Kırmızısı Ocak’tan, beyazı İdmangücü’nden olsun diliyordum. Ama olmadı. O dönem Trabzonspor’da görev yapan Remzi Özçağlayan isimli arkadaşımız vardı. Gelir üyelik aidatımızı alırdı. Daha sonra değişince göremedik birbirimizi. Aidatlarımız ödenmeyince sanırım üyeliğim düşmüş. Boztepe’den komşumuzun oğlu olan eski yöneticilerden Alparslan Özdemir sonraları yeniden üyeliğmi çıkarıp buldu. O benimle ilgileniyor, sağolsun.”

Liverpool maçını tribünden izledim

“Gençlik yıllarımızda elbette Trabzonspor maçlarına giderdik. Şimdi gece maçları oynanıyor. Çok soğuk oluyor. TV’den takip ediyoruz.  Şimdi gençler ve kadınlar maça daha fazla ilgi gösteriyor. Stadyumda bilet kuyruklarında kadınlar görüyorum. Çok güzel. Galiba 1977 yılında bir Çarşamba günü olmalı. Şefimizden izin alarak Liverpool maçını izlemeye gitmiş ve tarihi maça şahit olmuştum. Çok sevinmiştim.

“Trabzonspor hep yabancı dolmuş. Tekrar eski başarılı günlerimize kavuşmak istiyorsak teknik heyetin yanı sıra oyuncularımız da bizim çocuklarımızdan olmalı. Yıllar önce bizim çocuklarımız parasız ve yürekleriyle oynuyordu. Şenol Güneş’in tekrar teknik direktör olmasını istiyorum. Hami de efendi bir oyuncumuzdu. O’nu da seviyoruz. Altyapılarımız da var. Oradan da oyuncular yetişiyor. Bu kadar yabancıya bu kadar paraları vermeye hiç gerek yok. Yabancılarla başarılı olamadığımız aşikar.

BİZİM EVLATLARIMIZ BAŞARILI OLUR

“Eskilerden Ali Kemal, Dozer Cemil, Hüseyin, Ogün, Hami çok efendiydiler.Faruk Özak’ı izlemiş biriyim. Divan toplantılarını ve genel kurulları takip ederim. Hami bizim teknik direktörümüz. Evladımız. Kendisine destek verirsek başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü bizim çocuklarımız yabancılardan daha iyi çalışırlar. Onur da fevkalede bir sporcu. Hem kaleci olarak iyi hem kişilik olarak . Çok iyi bir profesyonel .”

BİZ DE ATA’YA YÜRÜYELİM

“Kupamızı istiyoruz. 2010-11 şampiyonu Trabzonspor’dur. Türk yargısıkararını verdi. Ama hala kupamız gelmedi. Bakın Fenerbahçe geçenlerde Anıtkabir’e yürüyüş yaptı. Ata’ya şikayet edecek biri varsa o da Trabzonspor’dur.

KÜFÜR VE KAVGA OLMAMALI

“Vir anımı anlatmak istiyorum. Bir dönem önce rahatsızlık geçirdim. Ankara’da bir hastaneye gittim tedavi olmak için. Elimdeki dosyamın üzerinde Trabzonspor yazılıydı. Olaylı Sivasspor maçı sonrasıydı. Doktorlar bizimle alay ediyordu. Üzüldüm ve gücendim. Kazandığımız, önde olduğumuz bir maçı son dakikalarında bir – iki kendini bilmez yüzünden kaybetmekten utanmıştım. Tüm futbolcular bizim evlatlarımız. Sahadaki futbolculara ne olursa olsun müdahale edilmemeli. Onların da anne-baba ve eş ve çocukları var. Bunlar futbolumuzun güzelliğini ortadan kaldırıyor.

ÖZEL KOMBİNE VERİLMELİ

“Neredeyse Trabzonspor’a üyeliğim 50 yılı bulacak. Kulübümüze emeği geçmişleri hiç olmazsa rahat maç izlemek için özel kombine verilmeli . Ben 1967’den bu yana bu kulübün her etkinliğine katılıyorum. Sadece bizlere değil, kulübe emek vermiş futbolculara da böyle bir uygulama yapılmalı. Bu insana değer vermektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler