Atalay: Akyazı'dan dönüş yok

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifasının ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bulunduğu bayram ziyaretinde konuşan Mehmet Atalay Akyazı projesinin tamamlanması halinde sadece Trabzon değil Türkiye'nin Ukrayna, Rusya ,Gürcistan, Azerbayc

Atalay: Akyazı'dan dönüş yok

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifasının ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bulunduğu bayram ziyaretinde konuşan Mehmet Atalay Akyazı projesinin tamamlanması halinde sadece Trabzon değil Türkiye'nin Ukrayna, Rusya ,Gürcistan, Azerbaycan, gibi bölge ülkelerinin de dahil olduğu merkezin yıldızı olacağını söyledi.

Atalay, Akyazı projesine ilişkin soruları yanıtlarken de projeden bu saatten sonra geri dönüş olmayacağını belirtti. Atalay, ekonomik krize rağmen projenin aksamaması gerektiğine işaret ederek, “Ekonomik kriz var diye olimpiyatlar iptal edilecek diye bir şey yok. Bakanımızla da bu konuyu konuştuk, kriz var diye proje iptal edilmeyecek. Bu proje ile Trabzon'un çağdaş, modern, dünyanın en çok rağbet ve ziyaret edilen şehri olacağına işaret eden Atalay şunları söyledi:
”Akyazı projesi Trabzon'u yarınlara taşıyacak ve merkez haline getirecek bir projedir. 2011 Olimpiyatları'nın gerçekleşeceği Trabzon'da bu projenin hayata geçmesi ile sadece Trabzon değil, Gümüşhane, Giresun, Artvin, Ordu gibi komşu illerde yaşayan vatandaşlarımızda buralarda kendi ürünlerini sergileyip kazanç sağlama imkanına kavuşacak. Olimpiyatlar sayesinde Trabzon'a 40-50 bin civarında insanın geleceği düşünüldüğünde ise buradaki işsizliğin sona ermesi bile düşünülebilir. Olimpiyatlar sayesinde herkes kazanacak ve şehirde ekonomik açıdan büyük bir rahatlama yaşanacak. Akyazı projesi tamamlandığında stad Trabzonspor'a kalacak ve milli takım ağırlıklı olarak o stadı kullanacak.”

Atalay, Avni Aker'in isminin yaşatılması yönündeki bir soruya da, “Siz istediğiniz ismi yaşatmak isterseniz bunu yapabilirsiniz. Ancak artık kulüplerin gelir elde edebildiği sponsorluk gibi bir şansları var ve bu da öncelikli olarak düşünülmeli. Yaşatmak istediğiniz ismi bir şekilde başka yerlere de verebilir veya orayı bir müze haline de getirebilirsiniz, ancak kulüplerin ekonomik olarak kazanç sağlayabildikleri sponsorların da önünü açmak gerekiyor” yanıtını verdi.

Trabzon Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı yönünde sorulan soruya Atalay, “Ben memuriyetten değil Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden istifa ettim. Benim istifam belediye başkan adaylığı için sadece zamanlama olarak bir tesadüf. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde miadımın dolduğuna inanıyorum. Benim yaptığım iki iş var, birisi spor, diğeri de gazetecilik. Bundan sonra daha verimli olabileceğim bir görevi almak için bekliyorum. Bu görev de ay sonuna kadar belli olacak.

İSTANBUL'UN YOLU TRABZON'DAN GEÇER
Atalay, İstanbul'un talip olduğu 2014 Olimpiyatları için de Trabzon'da 2011'de yapılacak olimpiyatların büyük önem taşıdığının altını çizerek, “İstanbul olimpiyatlarının yolu Trabzon'dan geçer' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor