Aslan: Hakkımız teslim edilmediği sürece...

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Spor Toto Süper Lig'de taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin olarak, "2010-11 sezonundan başlayan hadise bu. Federasyon adaleti yerin

Aslan: Hakkımız teslim edilmediği sürece...

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Spor Toto Süper Lig'de taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin olarak, "2010-11 sezonundan başlayan hadise bu. Federasyon adaleti yerini getirecek girişimde bulunmadığı sürece ne kadar uğraşırsak uğraşalım, hakkımız teslim edilmediği sürece durduramayacağız olayları" dedi.

 
Aslan, yaptığı açıklamada, dün akşam maçta yaşanan olaylarda Türkiye Futbol Federasyonu'nun 3 Temmuz sürecindeki tutumunun ve Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in provakatif davranışlarının etkili olduğunu iddia etti.
 
İstanbul'da ligin ilk yarısında oynanan maçta takım kaptanları, kalecileri Onur Recep Kıvrak'ın formasındaki armayı öpmesinin ardından Fenerbahçeli oyuncuların tepkisine maruz kaldığını ifade eden Aslan, "Onur İstanbul'da formasını öptü diye Volkan boğazını sıktı, az daha onu boğuyordu. Sen geliyorsun golden sonra kayarak hareket yapıyorsun. Volkan'ın yaptığı bir provakasyondur, küfürün babasıdır. Kırmızı kart görmeliydi. Öyle ortamlarda taraftarları geremezsin. Federasyonun ilgili kurullarının bunu cezalandırması lazım. Daha önce Emre ve Caner de vardı, nöbetleşe yapıyorlar. Bu maçta Volkan yaptı. Bizim oyuncularımız rakibe bir müdahalede bulunmadı, aksine taraftarları sakinleştirmeye çalıştı" ifadelerini kullandı.
 
 Sorumlunun tek başına Volkan Demirel olmadığını söyleyen Aslan, şöyle devam etti:
 
"Fenerbahçe ile yıllardır mücadele ediyoruz. Eskiden böyle bir maçın iptaline gidecek bir olay olmuyordu. 2010-2011 sezonundan başlayan hadise bu. Federasyon adaleti yerini getirecek girişimde bulunmadığı sürece ne kadar uğraşırsak uğraşalım, hakkımız teslim edilmediği sürece durduramayacağız olayları. Bu günah değil mi bu şehre, kulübe. Asla yapılan hareketleri savunmuyoruz, taraftarlarımız yanlış yapmıştır. Trabzon şehrine yakışmamıştır. Yine de taraftar sahaya girmedi, sağduyuluydu ki daha büyük olay olmadı. Çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilirdi."
 
-"Fenerbahçe yorulmadan kazandı"
 
Aslan, Fenerbahçe'nin hiç yorulmadan, sakatlık yaşamadan, kart görmeden 3 puanı 3 golle alıp evine gittiğini ifade ederek, "Bunu sağlayan bizim taraftarımız  oldu maalesef. Aklıselim davranmadı, Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdüler, Fenerbahçe'yi ödüllendirdiler. Cezalandırılan biz olduk. Yıllarca Fenerbahçe'nin de uyguladığı taktik buydu. Daha önce Aygün'ün kafasına sargı yapıp taş atılmış gibi gösterdiler" dedi.
 
Ligin ilk yarısında İstanbul'daki maçta yönetim kurulu üyelerinin yaşadığı olayları dile getiren Aslan, "İstanbul'da darp edildiğimiz halde yönetim kurulu üyeleri 2 saat alıkonuldu. Oradaki olay organizeydi. Fenerbahçe'nin kurduğu bir kumpastı bu. Allah bizi oradan kurtardı. Burada hiçbir yöneticiye karşı bir olumsuz  davranışımız olmadı. Biz medeni insanlarız. Onların yaptığı gibi yapamayız" diye konuştu.
 
-"Büyük olaylar, savaş var gibi gösterildi"
 
Aslan, Trabzon'da büyük olaylar, savaş var gibi gösterildiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Galatasaray şampiyon olduğu zaman statta mahsur kaldı. Stat dışında TOMA, panzerlere zarar veren onlardı. Bizim taraftarımız saldırmadı. Fenerbahçe'yi beklerken müdahele oldu. İlk defa bir kulüp gecenin karanlığında kupa almak zorunda kaldı. Bu utancı Türkiye'ye yaşatan Fenerbahçelilerdir. Dünkü olayları savunmuyoruz ama büyütülmesine karşıyız. Tabi ki ceza alacağız ama kimse hak ettiğinin üzerinde bir ceza Trabzonspor'a veremez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor