Arshavin Zenit'e rest çekti

Özellikle Euro 2008'den sonra Barcelona, Tottenham, ve Chelsea gibi kulüplerden resmi teklifler alan Arshavin, Zenit'in bu kışa kadar gitmesine izin vermemesi halinde "sadece kağıt üzerinde" bu takımın oyuncusu olarak kalacağını söyledi. Arshavin, Rus Spo

Arshavin Zenit'e rest çekti
Özellikle Euro 2008'den sonra Barcelona, Tottenham, ve Chelsea gibi kulüplerden resmi teklifler alan Arshavin, Zenit'in bu kışa kadar gitmesine izin vermemesi halinde "sadece kağıt üzerinde" bu takımın oyuncusu olarak kalacağını söyledi.

Arshavin, Rus Sport Ekspress gazetesine yaptığı açıklamada, "Bir futbolcu sahaya çıktığında oynamamazlık edemez. Zenit için elimden geldiğince en iyi şekilde oynamaya çalıştım. Ancak 4 ay önce kulüp başkanına takımda daha fazla kalmak istemediğimi ilettim. Bunu bir kaç kez kendisine söyledim. Ne yazık ki ya sözlerim duyulmadı ya da ciddiye alınmadı" dedi.

Tek sorunun Zenit'in transferi konusunda makul bir fiyat belirlemesi olduğunu kaydeden Arshavin, eğer bu fiyat belirlenirse Zenit'ten ayrılacağını kaydederek, "Eğer bu makul fiyatı belirlemezlerse ben yine Zenit'in listesindeki bir futbolcu olacağım ama bu sadece kağıt üzerinde kalacak. Gelecek yıl burada oynamayacağım. Bu bir ultimatom değil, sadece olaylara karşı doğal bir tepki" diye konuştu.

Arshavin, "Ancak bu durum böyle sürmeye devam ederse, bu konudaki inancım giderek azalacak. Görünen o ki çatışma olmadan bu ayrılık gerçekleşmeyecek. Böyle bir şeyi arzu etmediğim konusunda Tanrı şahidimdir" dedi.

Kulüpte kaldığı 4 ayın işkence gibi olduğunu belirten Arshavin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Eğer kulüp beni bu kış bırakmazsa, ben de gidip daha fazla oynayamam. Ben sadece dürüst davranıyorum. Büyük bir sopayla yere fırlatıldığınızda bunu görmezden gelemezsiniz. Bunu kafanızdan hiç bir zaman çıkaramazsınız. Eğer daha fazla oynamak istemiyorsam bunu söylerim. Eğer Zenit ile gelecek yıl yollarımız ayrılmazsa bu söylediklerim yaşayacağımız şeylerdir."

Zenit futbol kulübü, 27 yaşındaki Arshavin için gelen 26 milyon dolarlık teklifi yetersiz görerek kabul etmemişti. Zenit'in altyapısından yetişen Arshavin'in futbol kariyerinde sadece Zenit bulunuyor.

Zenit'in Hollandalı Teknik Direktörü Dick Advocaat da yaptığı açıklamada, Arshavin ayrılmak istiyorsa kulübün de gitmesine izin vermesi gerektiğini belirterek, "Futbolcumuz ve kulüp arasında 10 Kasım'da Real Madrid ile yapacağımız Şampiyonlar Ligi karşılamasından sonra bir görüşme olacak. Bu konuda ortak bir karar alınacak" demekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor