Arıboğan açıklama yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan, açıklama yaptı.İşte Arıboğan'ın açıklaması:Bilindiği üzere 2007 - 2008 futbol sezonunda Trabzonspor A.Ş. ile Beşiktaş A.Ş. arasında oynanan müsabakada gerçekleşen kural hatasına ilişkin konu federasy

Arıboğan açıklama yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan, açıklama yaptı.

İşte Arıboğan'ın açıklaması:

Bilindiği üzere 2007 - 2008 futbol sezonunda Trabzonspor A.Ş. ile Beşiktaş A.Ş. arasında oynanan müsabakada gerçekleşen kural hatasına ilişkin konu federasyonumuz tarafından inceleme komisyonuna intikal ettirilmiş durumdadır.

Gerek konunun inceleme aşamasında olması, gerekse de futbol gündemimizin en öncelikli konusunun Milli Takımımızın Dünya Kupası eleme gruplarında oynamakta olduğu müsabakalar olması nedeniyle medyada yapılan çeşitli yorumlarda ismimin kullanılıyor olmasına sessiz kalmayı tercih ettim. Fakat; süregelen yorumların konuya ait gerçek detaylardan uzak olması ve kamuoyunu yanlış bilgilendirme olasılığı nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun gördüm.

Profesyonel liglerde oynanan her maçta olduğu gibi 20.20.2007 tarihli Trabzonspor A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. arasındaki maçın sonucu ve müsabaka statüsüne aykırılık içinde olup olmadığı ilgili birim tarafından incelenmektedir. Bu inceleme kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığı şekilde bilgisayar tarafından otomatik olarak değil, aksine manuel olarak (yani kişi marifetiyle ve elle hesaplama yöntemiyle) yapılmaktadır. Dolayısıyla ne incelemeyi yapan kişinin, ne de federasyon içerisinde herhangi bir kişinin (şahsım da dahil olmak üzere) bilgisayarına herhangi bir elektronik uyarı kesinlikle gelmemektedir. Bahse konu sistem, mevcut koşullar içerisinde en iyi sonuçları elde edebilecek şekilde işletilmeye çalışılmaktadır.

Şahsen bahse konu olaylarla ilgili olarak gerek maçın oynadığı dönemde, gerekse de 14 Şubat sonrasında üstlendiğim başkan vekilliği görevim sırasında tarafıma böyle bir problemin varlığına dair en ufak bir bilgi yazılı ya da sözlü olarak kesinlikle intikal etmemiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim kurulunun son toplantısında alınan karar gereği de, kurumumuzda özellikle geçmiş dönemlerde yaşanan benzeri problemlerin gelecekte de yaşanmaması ve kalıcı bir şekilde ortadan kaldırılabilmesi amacıyla kurumsallaşma adına çok önemli girişimleri hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışmalarımızın tamamlanması neticesinde bu tür iletişim problemlerinin ortadan kalkacağına ve federasyonumuzun uluslararası normlarda çok daha güçlü ve çağdaş bir yapıya kavuşacağına yürekten inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler