''Arap ve Müslümanız diye...''

2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenip düzenlenmeyeceği son günlerde oldukça tartışılmaya başlandı. Ayyuka çıkan rüşvet belgeleri, Katar’ın yaz ayını çok sıcak geçirmesi ve yaşanan işçi ölümleri Dünya Kupası’nın Katar’dan alınması için en ciddi sebeple

''Arap ve Müslümanız diye...''

2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenip düzenlenmeyeceği son günlerde oldukça tartışılmaya başlandı. Ayyuka çıkan rüşvet belgeleri, Katar’ın yaz ayını çok sıcak geçirmesi ve yaşanan işçi ölümleri Dünya Kupası’nın Katar’dan alınması için en ciddi sebepler olarak öne çıkıyor.

Fakat CNN’de Christiane Amanpour’un konuğu olan Katar Emiri Al-Thani, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenleneceğinden emin: “İnsanlar şunu anlamalı ki Dünya Kupası için en iyi teklifi Katar’dan geldi. Katar, tarihin en iyi Dünya Kupaları’ndan birini düzenleyecek. Bundan eminim. İnsanlar, Katar gibi Arap, Müslüman ve küçük bir ülkenin böyle büyük bir organizasyonu düzenlemesini kabul etmek istemiyor.”

En büyük problemlerden biri işçi ölümleri!

Katar’da eleştirilen bir başka konu ise işçi ölümleri. Uluslar arası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) stadyumların inşaatına başlandığı tarihten itibaren 1000’den fazla işçinin yaşamını yitirdiğini ve bu sayının Dünya Kupası başlayana kadar da 4000’e ulaşabileceğini açıkladı.

 

Katar Emiri problemlerin bulunduğunu kabul ederken, “Bunları çözüyoruz. Bazı kanunlar çıkarıyoruz. Bu durum tabii ki beni çok üzüyor. Kanunlar sıkı bir şekilde uygulanacak ve işçiler paralarını zamanında alacak” ifadelerini kullandı.

 

Aşırı sıcaklar için çözüm havalandırma sistemi!

Yaz ayında yaşanacak aşırı sıcak hava için de önlemler aldıklarını belirten Al-Thani, “Yaklaşık 10 senedir havalandırma sistemi kullanıyoruz. Hatta bir stadımızda da bu teknolojiyi uyguluyoruz. Bu sistem %100 işe yarayacaktır” dedi.

 

Yaz mı kış mı?

Katar Emiri’ne son olarak Dünya Kupası’nın kış ayına alınması önerisi hakkındaki düşüncesi soruldu. Al-Thani tekliflerinin yaz ayı için olduğunu söylerken, “Ama sonuçta kararı verecek olan FIFA. Biz ikisi de için de hazırız” diye konuştu.

 

FIFA İcra Kurulu üyesi Theo Zwanziger, hafta başında Sport Bild’e yaptığı açıklamada, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenleneceğini düşünmediğini söylemişti. Zwanziger’in bu açıklamasına ise FIFA anında yanıt vermiş, 2022 Dünya Kupası’nın kesinlikle Katar’da düzenleneceğini açıklamıştı. Buradaki tek sorun ise turnuvanın yaz mı yoksa kış ayında mı düzenleneceği. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor