Ara verilen liglerde süreç nasıl işleyecek? TFF’nin önüne 4 yol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kahramanmaraş depremleri sonrası liglere verilen aranın ardından ne şekilde karar vereceğini henüz belirlemedi.

Ara verilen liglerde süreç nasıl işleyecek? TFF’nin önüne 4 yol

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa şehirlerinde büyük yıkımlara neden olan deprem sonrası TFF'nin ligler hakkında nasıl bir karar vereceği belli olacak.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli depremlerin etkisiyle büyük bir yara aldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, tüm imkanlar enkazın altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için seferber ediliyor. Bu noktada futbol başta olmak üzere tüm sportif etkinliklere ara verildi.

TFF, SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Liglere ara verilmesinin ardından TFF yaşanan felaket sonrası sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili durum değerlendirmesi yapıyor.Maçların  ertelenen tarihlerde oynatılmasını planlayan TFF’de önümüzdeki günler belirleyici etken olacak.Can kayıplarının daha da büyümesinden endişe edilirken yaşanan süreç yakından takip edilip ilerleyen günlerde yapılacak olan toplantı sonrası Liglerin akıbeti netlik kazanacak.

TFF'NİN MASASINDAKİ 4 SEÇENEK VAR
Buna göre TFF yönetimi 2022-2023 sezonunu "Beyaz Sezon" ilan edebilir.

İŞTE SEÇENEKLER:
Tüm futbol liglerine uzun bir süre ara verilmesi,

Depremden etkilenen kulüpler için "Beyaz Sezon" ilan edilmesi,

Tüm liglerin iptal edilmesi,

Tüm liglerin oynatılması.

BEYAZ SEZON NEDİR, NE OLUR?
Beyaz Sezon demek, liglerde yer alan deprem bölgesi takımlarının maçların dondurulması ve küme düşmemesi demek. Tüm ligler söz konusu deprem bölgesi takımları olmadan devam edecek anlamı taşıyor "Beyaz Sezon".  Liglerin devam etmesi halinde bu TFF'nin bu kararı alması çok büyük olasılık.

İLK ETAPTA 2 HAFTALIK BİR ERTELEME OLABİLİR
Liglere ilk etapta 2 haftalık bir erteleme olabilir ancak zaten Dünya Kupası nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Süper Lig'de de takvim sıkışmıştı. Ki depremin yaşandığı dönemde de hafta içi ve hafta sonu maçlar oynanmaktaydı. Erteleme kararı verilirse liglerin pandemi döneminde olduğu gibi Haziran-Temmuz'a sarkma ihtimali yüksek.

LİGLERİN İPTALİ EN RADİKAL KARAR
Tüm liglerin iptal edilmesi ise en radikal karar olacaktır. 10 ilde saatler geçtikçe depremin meydana getirdiği yıkımın tahminlerin de ötesinde olduğu ortaya çıkıyor. Binlerce bina yıkıldı, binlerce yaralı ve ne yazık ki ölü var. Ve henüz enkazların çok ama çok büyük bir bölümüne de ulaşılmış değil. Tablonun vahameti karşısında futbolun ikinci plana atılması elbette makul olacaktır. Bu noktada tüm kulüplerin tavrı da önemli olacaktır.

DEPREM BÖLGESİ FUTBOL TAKIMLARI
Türkiye'de 10 ilde sarsıcı bir etki yaratan depremden etkilenen toplam 15 profesyonel takım bulunuyor. Bunların üçü Süper Lig, ikisi TFF 1. Lig, altısı TFF 2. Lig ve dördü de TFF 3. Lig'de yer alıyor. İşte liglere göre takımların dağılımı:

DEPREMDEN ETKİLENEN FUTBOL TAKIMLARI
Adana Demirspor  Süper Lig

Atakaş Hatayspor  Süper Lig

Gaziantep FK  Süper Lig

Adanaspor  1. Lig

Yeni Malatyaspor  1. Lig

Amed Sportif Faaliyetler TFF 2. Lig

Şanlıurfaspor TFF 2. Lig

Tarsus İdmanyurdu TFF 2. Lig

İskenderunspor TFF 2. Lig

Adıyaman FK TFF 2. Lig

Diyarbekirspor TFF 2. Lig

Karbel Karaköprü Belediyespor TFF 3. Lig

Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşsporm TFF 3. Lig

Osmaniyespor FK TFF 3. Lig

Malatya Arguvanspor TFF 3. Lig

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor