Antrenör fabrikası Trabzonspor!

Trabzonspor'da teknik direktörlük görevinden ayrılan Mustafa Akçay'ın yerine takımı çalıştıran Hami Hamdıralı, bordo-mavili takımda hem oynayıp hem antrenörlük yapan 12. futbol adamı oldu.Ligde 7 şampiyonluk yaşayan ve çok sayıda kupa kazanan Trabzonspor'

Antrenör fabrikası Trabzonspor!

Trabzonspor'da teknik direktörlük görevinden ayrılan Mustafa Akçay'ın yerine takımı çalıştıran Hami Hamdıralı, bordo-mavili takımda hem oynayıp hem antrenörlük yapan 12. futbol adamı oldu.

Ligde 7 şampiyonluk yaşayan ve çok sayıda kupa kazanan Trabzonspor'un bu başarılarında, bordo-mavili takımda hem futbol oynayan hem de antrenörlük yapanların payı büyük.

Trabzonspor formasıyla futbol oynayan, 1974-1975 sezonunda ise takımda teknik direktörlük görevine getirilen Ahmet Suat Özyazıcı ile bordo-mavililer, 1975-1976, 1976-1977, 1979-1980 ve 1983-1984, aynı şekilde takımda futbol oynayan ardından da teknik direktörlük yapan Özkan Sümer ile 1978-1979, 1980-1981 sezonlarında ve Şenol Güneş ile 2010-11 sezonunda lig şampiyonluğu elde etti.

Trabzonspor'da futbol oynayan ve daha sonra aynı takımda teknik direktörlük ya da antrenörlük yapan diğer futbolcular şöyle:

"Ali Kemal Denizci, İlyas Akçay, Turgay Semercioğlu, İhsan Derelioğlu, Orhan Çıkrıkçı, Ahmet Özen, Ünal Karaman, Tolunay Kafkas ve Hami Mandıralı."

 Spor Toto Süper Ligi'nde Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor'un Akhisar Belediyespor'a 4-2 mağlubiyeti sonrası görevinden ayrılan teknik direktör Mustafa Akçay'ın yerine takımı çalıştırmaya başlayan Hami Mandıralı da bordo-mavili takımda yıllarca forma giyerek, sayısız başarılara imza atmıştı.

Hami Mandıralı, Trabzonspor forması altında attığı toplam 273 golle (Türkiye Spor Toto Süper Lig, Kupa Galipleri Kupası, Başbakanlık Kupası, Süper Kupa, Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Ligi) bordo-mavili ekibin en çok gol atan oyuncusu unvanını kazandı. Trabzonspor'un altyapısından yetişen Hami Mandıralı, gollerinin çoğunu frikikten kaydedince "bombacı" lakabıyla anılır olmuştu.

Trabzonspor'un kuruluşundan itibaren görev yapan teknik direktörler ise şöyle:

"Hayri Gür, Halil Özyazıcı, Harun Kılman, Ahmet Karlıklı, Erdoğan Gürhan, Altan Santepe, Kamuran Soykıray, Mustafa Ertan, Ahmet Suat Özyazıcı, Şükrü Ersoy, Özkan Sümer, İlyas Akçay, Jurgen Sunderman (Almanya), Metin Türel, Werner Biscup (Almanya), Şenol Güneş, Urbain Breams (Belçika), Geore Leekens (Belçika), Yılmaz Vural, Ali Kemal Denizci, Gordon Milne (İngiltere), Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hans Peter Briegel (Almanya), Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Vahid Halilhodzic (Bosna Hersek), Sebastio Lazoroni (Brezilya), Ahmet Özen, Ersun Yanal, Hugo Broos (Belçika), Tolunay Kafkas ve Mustafa Akçay."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler