Antalyaspor İle Rizespor 14. Randevuda

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda 1-0 öne geçmesine rağmen Eskişehirspor'a 3-2 yenilen Antalyaspor, ligin 22. haftasında sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı takım ile Çaykur Rizespor to

Antalyaspor İle Rizespor 14. Randevuda

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda 1-0 öne geçmesine rağmen Eskişehirspor'a 3-2 yenilen Antalyaspor, ligin 22. haftasında sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı takım ile Çaykur Rizespor toplamda 14. kez karşı karşıya gelecekken, beyin kanaması nedeniyle bir süre hastanede tedavi gören Teknik Direktör Jose Morais de takımın başında olacak.

21 hafta sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi ile 24 puanla 14. sırasında bulunan Antalyaspor, cumartesi günü sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı takımda 13 gün önce antrenmanda fenalaşan ve beyin kanaması teşhisiyle hastaneye kaldırılan Portekizli Teknik Adam Jose Morais, Karadeniz ekibiyle oynanacak maçta takımının başında yer alacak. Hastanede tedavisi tamamlanan ve taburcu olan Teknik Direktör Morais, beyin kanamasının ardından dün ilk kez takımının başında yer aldı.

TOPLAMDA 13 KEZ KARŞILAŞTILAR

Antalyaspor ile Çaykur Rizespor ilk kez 1986-1987 yılında Süper Lig'de karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşılaştığı ve Antalya'da oynanan mücadele 2-0 Antalyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Kırmızı-beyazlılar ile yeşil-mavililer PTT 1. Lig'de 2 ve Spor Toto Süper Lig'de 11 kez olmak üzere toplamda 13 kez karşı karşıya geldi.

SÜPER LİG'DE 12. KEZ

Kırmızı İki takım Süper Lig'de toplamda 11 kez birbirlerine rakip oldu. Antalyaspor ile Karadeniz takımı cumartesi günü Antalya'da oynanacak maç ile birlikte Spor Toto Süper Lig'de 12. kez karşı karşıya gelecek. İki takım en son sezonun ilk yarısında Rize'de karşılaşırken, mücadeleden Çaykur Rizespor 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılmıştı.

ANTALYA'DA OYNANAN MAÇLARDA EŞİTLİK VAR

Antalyaspor, rakibiyle oynadığı karşılaşmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. 13 maç sonunda Antalyaspor, yeşil-mavili takıma 1 gol atma başarısı yakalarken, Rizespor ise kırmızı-beyazlılara 22 gol ile karşılık verdi. Antalya'da oynanan 6 maçta ise iki takım 2'şer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

ETO'O VE SAKIB CEZALI, M'BİLLA SAKAT

Antalyaspor'da zorlu maç öncesi Eskişehirspor maçında sarı kart gören Kamerunlu dünyaca ünlü golcü oyuncu Samuel Eto'o ve yine aynı maçta sarı kart gören Sakıb Aytaç cezalı duruma düşerek Karadeniz ekibine karşı takımlarını yalnız bırakacaklar. Samuel Eto'o, 9. haftada Antalya'da oynanan Beşiktaş maçının ardından tam 11 hafta sonra Eskişehirspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Kırmızı-beyazlı takımda Fenerbahçe maçında kasığından sakatlanan Kamerunlu forvet M'billa da zorlu mücadelede forma giyemeyecek.

"4 OYUNCU CEZA SINIRINDA"

Antalyaspor'da 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. 3'er sarı kartı bulunan Zeki Yıldırım, Makoun, Oktay Delibalta ve Chico, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak maçlarda görecekleri ilk sarı kartla cezalı duruma düşecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler