Ankaraspor zehir zemberek

Ankaraspor Kulübü Yönetim Kurulu adına açıklama yapmakla yetkilendirilen Ender Yurtgüven, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ve yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi. Ankaraspor ile kararların aç

Ankaraspor zehir zemberek

Ankaraspor Kulübü Yönetim Kurulu adına açıklama yapmakla yetkilendirilen Ender Yurtgüven, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ve yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

 Ankaraspor ile kararların açıklandığı basın toplantısını büyük bir üzüntü içinde izlediklerini belirten Yurtgüven, "Açıklamayı esefle izledim, utanç duydum. 100 aileyi etkileyen bir olayı anlatırken neşeli olunması, kahkahaların atılması bizi çok rencide etti" dedi.

Daha önce Yunus Egemenoğlu'nu çok değerli bir futbol yöneticisi olarak gördüğünü ifade eden Yurtgüven, Egemenoğlu'nun söylediği, 'Futbolu yönetecek kişiler futbolun mutfağından çıkmalı' sözüne atıfta bulunarak, "Lütfi Arıboğan, basketbolun mutfağından yetişme bir isim. Attığı kahkahalar da herhalde basketbol kültüründen gelen bir durum" ifadelerini kullandı.

Ender Yurtgüven, basın toplantısında yapılan bir gafı de spor kamuoyunun takdirine sundu.
Yurtgüven, "Sayın Yunus Egemenoğlu, sürekli olarak hukuka vurgu yaptı ve bunun futbolun içinde olduğunu söyledi. Futbolun içinde olan herkesin talimatları bilmesi gerektiğinin altını ısrarla çizdi. Ankaragücü'nün küme düşmesi sonucunda ne olacağıyla ilgili soruya verilen cevap ise, bilgiden yoksunluğun bir göstergesi oldu. Açıklamada, iki kulübün alt ligde mücadele edemeyeceği ifade edildi. Ama federasyonun kulüp tescil talimatlarının 17. maddesinin 2. fıkrasında, "Sportif rekabetten dolayı alt lige düşürülen ekipler birbiriyle mücadele edebilir" deniyor. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

Ankaraspor'un Türkiye Kupası'na alınmasının şaibeye neden olup olmayacağıyla ilgili bir soruya ise Yurtgüven, "Aslında bizi Türkiye Kupası'na da almayı düşünmüyorlardı. Ama böyle yapmaları durumunda birçok kulübün birbiriyle ilişkilerini incelemeleri gerekecekti. Adaleti uygulayarak (!), lütfederek (!) bizi Türkiye Kupası'na aldılar. Demek ki şaibe Türkiye Kupası'nda hoş karşılanabiliyor. İki takımı finale kadar karşılaştırmayacaklarını söylüyorlar. Bize sürekli olarak Slavia Prag ile AEK örneğini verdiler. Bu iki takım UEFA Kupası'na katıldılar. Böyle bir uygulama yapmayı UEFA düşünemedi de futbol federasyonu mu düşünüyor?" şeklinde konuştu.

Yurtgüven, Lütfi Arıboğan'ın toplantıda yaptığı, 'Ankaragücü yönetimini sözlü olarak uyardık' şeklindeki açıklamasına ilişkin olarak, "Kendisinin genel sekreterlik döneminde de Beşiktaş ile Sivasspor arasında gelişen bir olayda şifahen Sivassporlu yöneticiler ile görüştüğünü biliyoruz. Sivassporlu yöneticiler bunu kamuoyuyla paylaşmıştı. Bir söz vardır. 'Söz uçar yazı kalır' diye. Futbol federasyonuna ne yapıyorlarsa yazılı yapmalarını öneriyoruz" dedi.

Ender Yurtgüven, Ankarasporlu futbolcuların durumuyla ilgili olarak ise, "Biz, kulüp olarak her şeyi adım adım yapıyoruz. Futbolcularımızla oturup görüşeceğiz. Karşılıklı isteklerimizi konuşacağız. Asgari bir müşterekte buluşmaya çalışacağız. Yaşadığımız süreç içinde kulüpler sürekli olarak futbolcularımızı aradılar. Bu etik bir davranış değildi. Ama burada yol veren TFF. Yol verene mi tepki göstermeliyiz, yoldan gidene mi? Bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Röber ile ilgili net bir şey söylemek için erken olduğunu ifade eden Yurtgüven, yarın bir toplantı yapacaklarını bildirdi.

Yurtgüven, yaşanan süreçte en büyük sıkıntıyı ise kulüp personelinin yaşadığını ifade ederek, "En çok personel zor duruma düştü. Ama bu kamuoyuna hiç yansımadı. Vicdanlardan yoksun bir süreç yaşadık. Bu kulüpte çalışan her personel işini en iyi şekilde yapan insanlardır. Hepsi bir kulüpte iş bulabilir. Farklı kulüplere dağılsak da bu acı hep içimizde kalacak" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor