Ankara'da Başarılı bir Trabzonlu

ESKRİM ANADOLUYA YAYILMALI

Ankara'da Başarılı bir Trabzonlu

Trabzonspor'un eski yöneticisi Eskrim Federasyon'u başkanı Müminhan Bilgin müjdeyi verdi. Gençler Eskrim Türkiye şampiyonası Mayıs ayı içersinde Trabzon'da yapılacak. Eskrim Federasyonu başkanı Müminhan Bilgin Mayıs ayı içersinde Gençler Türkiye şampiyonasının Trabzon'da yapılacağını haber61.net aracılığıyla müjdelerken çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bilgin Trabzon'u pilot bölge yapmayı planladıklarını belirterek Bu spor'un Trabzon'da yaygınlaşması ve alt yapısının oluşması için gençleri Eskrim Türkiye şampiyonasını Trabzon'da yapacağız”dedi.

ÇOK ÇALIŞMALILAR

Eskrim Federasyonu başkanı Müminhan Bilgin Trabzon'da iki başarılı sporcuları bulunduğunu belirterek” Gençlerde ve bir alt kategoride 3 ay içersinde şampiyon olmayı başardılar. Ancak çok çalışmaları gerekiyor. Eskrim sporu yüksek konsantrasyon gerektiren bir branş,Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde başarılı olabilirler. Çok çalışırlarsa büyüklerde de başarılı olurlar Trabzon'da yaklaşık 50 sporcumuz var.Yıl sonuna kadar bu sayıyı 100 e çıkarmalıyız ”dedi.

8 HOCAMIZ VAR

Milli takımda 8 antrenörleri olduğunu belirten Bilgin ; Bu sayıyı 20 ye çıkaracağız.Bölgelerde yeni teknik adam kursları açacağız. Ancak Federasyonun bütçeleri belli. Fedakarca çalışıyoruz. Sponsorlarla bu işleri halledeceğiz . Bu sporda dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Bu nedenle önce teknik adamlarımızı eğiteceğiz yenilerini yetiştireceğiz”dedi.

ALTIMIZI OYUYORLAR

Eski Federasyon başkan ve yönetiminin yanlış işler peşinde olduğunu altını çizen Eskrim Federasyonu başkanı Müminhan Bilgin Federasyonda gücü ele geçirmek için tahkim kuruluna şikayette bulundular. Hayalı kulüplerle federasyonu ele geçirmeye çalışıyorlar. Kulüpte sporcu yok delege yapıyorlar. Bunlarla da mücadele ediyoruz. Delege yapısını ele geçirmek için 40 kulübü hayali şekilde ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu kulüpleri de bu branşı yapıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizde bir düzenleme yaptık. Tahkimin sonucu bekliyoruz “dedi

GELİŞME SÜRÜYOR

Başkan Bilgin Sportif anlamda ciddi atılım içersinde olduklarında altını çizerek” Bir sıçrama içersindeyiz. Biz Federasyonda göreve geldiğimizde 12 kulüp Eskrim sporunu içersindeydi. Bu sayıyı 20 ye çıkardık. 20 si de faal kulüp.

Trabzonspor'unda bu branşa el atması için görüşüyoruz. Amacımız bu sporu tüm Anadolu'ya yaymak Yıl sonuna kadar 20 olan kulüp sayımızı 30 a çıkarmayı hedefliyoruz . Bu kulüpler hayâli değil,aktif olacak “dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor