Anahtar Deliği- Özak gibi Trabzonsporlu. 08.01.2015

Faruk Özak Trabzonspor Kulübü’nün ilk profesyonel futbolcusudur.

Anahtar Deliği- Özak gibi Trabzonsporlu. 08.01.2015

ÖZAK GİBİ TRABZONSPORLU

Faruk Özak Trabzonspor Kulübü’nün ilk profesyonel futbolcusudur.

Borda mavili kulübe, futbolcu, takım kaptanı, genel kaptan, başkan olarak büyük hizmetler verdi.

Görevde olmadığı dönemlerde de kulüp yönetimleri kendisinden ne istemişse, seferber olmuş, Trabzonspor’a hizmet etmek boynumuzun borcudur demiş, katkısını en üst düzeyde yapmıştır.

En son yapılan mali genel kurulda Başkan İbrahim Haciosmanoğlu, durduk yerden Özak’ı “Azılı düşmanım” ilan etmesine rağmen, Özak istifini bozmamış, onun seviyesine düşmemiş ve kulübü sahiplenme duygusundan ödün vermeyerek, Trabzonsporluluk duruşunu sergilemiştir.

Özak ayrıca, Başkan Haciosmanoğlu ve ekibinin devre arasında yapmak istediği transferlere gerek olmadığını, Trabzonspor’un elindeki futbolcular transfer edilmek istenen futbolculardan daha kaliteli olduğunu işaret ederek, ara transferde yok yere para harcanarak, ekonomik olarak çıkmazda olan kulübün daha fazla borç batağına sokulmaması için uyarıda bulundu.

AS BAŞKAN SORUMLULUĞUNUN FARKINDA DEĞİL

Trabzonspor As Başkanı Ali Kemal Başaran, üç dönem Trabzon milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı.

Her döneminde Trabzon halkı kendisine destek verdi.

Başaran’da elinden geldiğince insanların dertleriyle yakından ilgilendi, özellikle sağlık sorunları karşısında talep kimden gelirse gelsin, kimseyi ihmal etmediği için sevilen isimlerden biri oldu.

As Başkan seçildikten sonra da önemli bir rahatsızlık geçirdi, tedavi olduktan sonra görevinin başına döndü.

Ancak, o kamuoyunun tanıdığı bildiği Ali Kemal Başaran’dan eser yok şimdi.

As Başkan olarak Trabzonspor’da başkan kadar etkili olması gerekirken, pasif güreşmeyi yeğliyor, kulüpte bu kadar yanlışlar yapılıyor, ne karşı koyuyor, ne de ses çıkarıyor.

İdare edip gidiyor.

As Başkan Başaran bulunduğu Trabzonspor yönetimini eleştirenleri aynı kefeye koyarak, kulübü her zaman yönetmek isteyenler dışarıda kaldığı için bizi eleştiriyorlar diyerek kulüp Başkanı Haciosmanoğlu’nun yaptığı yanlışları kapatmaya çalışmasını Başaran’a hiç yakıştıramadık.

Demek ki, Başaran nerede sorumluluk üstlendiğinin farkında değil.

AĞIR CEZALAR SAF DEĞİŞTİRTDİ

Trabzon’daki marka köftecilerinden biri kamuoyunun da bildiği gibi Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinirdi.

İşini temiz yapan, önemli bir müşteri potansiyeli sahip olan söz konusu köfteci, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından biraz daha dayandıktan sonra mazeret gösterip cemaatle ilişkisini koparmış.

Cemaatle olan ilişkisini koparmasının nedeni olarak da 17-25 Aralık operasyonlarının ardından işyerine kesilen yüksek meblağ tutarındaki cezaları göstermiş.

Cemaatle ilişkisini kopardıktan sonra AK Parti yönetim kademeleriyle ilişkilerini yeniden dizayn eden söz konusu işletmeci, yeni oluşan AK Parti yönetiminde de yer almış.

PARİS KATLİAMI

Fransa’nın Başkenti Paris’te yayınlanan Charlie Hebdo isimli mizah dergisinde (SAV) Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayınlayınca, silahlı saldırıya uğradı.

Dergi’nin Paris’teki merkezini basan silahlı saldırganlar, bahsi geçen karikatürü çizen karikatürüst dahil 12 kişiyi öldürdüler, 20’nin üzerinde de yaralı var.

Avrupa’da son dönemde islama fobi giderek yükseliyor, sokak eylemleri yapıyorlar.

İslam dinine karşı ayaklanan Avrupalılara bazı Avrupalı politikacılar da maalesef destek veriyorlar.

Paris’te söz konusu derginin merkezine kaldırarak 12 kişinin ölümüne sebebiyet verilen olayı kanıyoruz.

Ancak, her fırsatta İslam dinini aşağılamayı kendilerinde hak gören faşist İslam dini düşmanı anlayışa, Avrupalı politikacılar, düşünürler, aydınlar ve yazarların da yol göstermeleri, yanlış yapıyorsunuz, İslam dini alaya alınmaz, peygamberine saldırılmaz demeleri ve kamuoyunu bu yönde uyarmaları gerekir.

12 kişinin katledilme emrini kimlerin verdiği bilinmiyor, ancak bu olaya sebep olanlar Avrupa’nın içinde yaşayan, islamiyete ve değerlerine karşı savaş açanlardır.

KAR YOLLARI KAPADI

Türkiye balkanlar ve Sibirya’dan gelen aşırı soğuk ve kar yağışının etkisinde kaldı.

Metorolojinin tahminlerine göre Trabzon’da kar yağışı dün öğlen saatlerinde başlaması gerekiyordu.

Ancak kar yağışı daha erken başladı Trabzon’da metoroloji de tahminlerinde yanıldı.

Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 50 cm ile 1 metreyi buldu.

Makine parkı yeterli olan belediyeler karla kapanan köy ve kırsaldaki yolları ulaşıma açmak için seferber oldu.

Yeterli makine parkı bulunmayan ilçe belediyeleri Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalarak destek istedi.

Büyükşehir Belediyesi kar yağışının bir anda bastıracağını hesaba kattığı için karla mücadele için yaptığı programı devreye soktu, özellikle koy yollarının ulaşıma açılması için ekipler halinde seferber oldu.

Görünen o ki bu dönem kar yağışının geçici olduğu görünüyor.

Yine de vatandaşın mutluluğudur önemli olan, kar mücadelesi yapan ekiplerin daha sıkı çalışarak, kardan kapanan yolların tamamını açmaları ve tüm yolları ulaşıma açık tutmaları gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor