Anadolu Süper Ligin hakimi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'ın istifasının ardından, Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Fenerbahçe hariç 16'sında yerli çalıştırıcılar görev yapıyor. 14'ü Anadolu kentlerinde, 2'si İstanbul'da, 1'i de Madrid'de dünyaya gelen, Süper

Anadolu Süper Ligin hakimi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'ın istifasının ardından, Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Fenerbahçe hariç 16'sında yerli çalıştırıcılar görev yapıyor.

14'ü Anadolu kentlerinde, 2'si İstanbul'da, 1'i de Madrid'de dünyaya gelen, Süper Lig'in patronlarından sadece Luis Aragones ile İstanbul'da doğan Bülent Korkmaz ve Abdullah Avcı, Anadolu doğumlu değil.

Süper Lig'in patronlarından sadece Bülent Korkmaz ve Abdullah Avcı doğdukları şehrin takımlarının başında sahaya çıkıyor. Madrid doğumlu olan Aragones, Fenerbahçe'yi, İzmir doğumlu iki teknik direktörden Mustafa Denizli Beşiktaş'ı, Ersun Yanal ise Trabzonspor'u çalıştırıyor. Sakarya doğumlulardan Bülent Uygun Sivasspor'u, Aykut Kocaman ise Ankaraspor'u çalıştırıyor.

Süper Lig'de görev yapan 17 teknik direktörden 5'i daha önce Denizlispor'da, 3'ü Bursaspor ve Gençlerbirliği'nde görev aldı. Ersun Yanal, Rıza Çalımbay, Giray Bulak, Erhan Altın ve şu anda Denizlispor teknik direktörlüğünü yapan Mesut Bakkal da önceki sezonlarda Denizlispor'da görev yapan isimler arasında. Bülent Korkmaz, Samet Aybaba, Erhan Altın bir dönem Bursaspor'u, Mesut Bakkal, Ersun Yanal ve Bülent Korkmaz da Gençlerbirliği'ni çalıştıran teknik adamlar arasında yer alıyor.

Süper Lig'de görev yapan teknik adamlar arasında 14 kez ile en fazla takım çalıştıran isim Giray Bulak olurken, Bulak'ı 10 ayrı takım çalıştıran Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Samet Aybaba izliyor.

1991 yılında profesyonel takım antrenörü olarak Trabzonspor'da teknik direktörlük kariyerine başlayan Bulak, aradan geçen 18 yılda sırasıyla Çaykur Rizespor, Zonguldakspor, Karabükspor, Vanspor, Aliağa, Sakaryaspor, Konyaspor, Trabzonspor, Antalyaspor, Elazığspor, Denizlispor, Ankaraspor, Sakaryaspor ve Manisapor'da görev aldı. Bulak, sadece Konyaspor'da iki ayrı dönemde görev yaptı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones de 9 kulüp takımı ile birlikte İspanya Milli Takımı'nda da görev yaptı.

Süper Lig'in başarılı temsilcilerinden Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Ankaragücü'nün teknik direktörü Hakan Kutlu ve Hacettepe'nin teknik sorumlusu Ergün Penbe ise göreve başladıkları kulüplerde yollarına devam ediyorlar.

Ligde görev yapan teknik direktörler arasında en fazla takım değiştiren ikinci isim olan Samet Aybaba, Kayseri Erciyesspor, Ankaragücü, Gaziantep ve Gençlerbirliği'nde farklı sezonlarda 2'şer kez görev almasıyla dikkati çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor