Amatörde çılgınlık durmalı

Trabzon İl Futbol Tertip Komitesi Başkanı Zeki Kurt, Haber61 Gazetesi'ne yapacakları yenilikleri anlattı. Futbol Tertip Komitesi Başkanı Zeki Kurt, amatör takımların alt yapılarına önem vermeleri gerektiğini belirterek, “Zaman zaman Trabzon amatöründe baz

Amatörde çılgınlık durmalı

Trabzon İl Futbol Tertip Komitesi Başkanı Zeki Kurt, Haber61 Gazetesi'ne yapacakları yenilikleri anlattı.

Futbol Tertip Komitesi Başkanı Zeki Kurt, amatör takımların alt yapılarına önem vermeleri gerektiğini belirterek, “Zaman zaman Trabzon amatöründe bazen profesyonel takımların kullanmadığı rakamlar sporculara ödeniyor” dedi.
Zeki Kurt Kimdir?

Zeki Kurt, 15 Ocak 1962'de Akçaabat'a bağlı Akçaköy Beldesi'nde doğdu. 1973 yılında İdmangücü'nde futbola başladı. 1981 yılında profesyonel olarak Amasyaspor'a transfer oldu. 1994 yılında İdmangücü'nde yöneticilik hayatına başladı. 1986 yılında Bahçecikspor'u kuruluşunda kurucu üye olarak görev yaptı 1993'de Bahçecikspor'un başkanlığına seçildi. 2008'e kadar bu görevi sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası Kurt geçtiğimiz ay içersinde Bahçecikspor başkanlığını bırakarak Trabzon Futbol İl Temsilciliği görevine seçildi.

Futbol İl temsilciliği görevini üstelenen Zeki Kurt, Ömer Günaydın'ın sorularını yanıtladı.

Futbol İl Temsilcisi olarak yeni projeleriniz var mı?

”Ben amatör kulüplerde yöneticilik ve başkanlık yaptım. Futbol İl Temsilciliği'nin yanı sıra, ASFK'nin spordan sorumlu başkan yardımcısıyım. Amatörün sorunlarını yaşayarak bu göreve gelmiş bir insanım. Öncelikli olarak kulüplerle istişare yaparak yeni sezonla ilgili yeni statüler düşünüyoruz. Onlarında getireceği önerilerle yeni sezon için çalışmalar yapıyoruz.O çalışmaların sonunda da statülerle, yeniliklerle beraber Trabzon futboluna hizmeti sürdüreceğiz”

Trabzon Futbolunun sorunlarını nasıl çözeceksiniz?

”Türkiye'nin genelinde ekonomik sıkıntılar var. Elbette ki bu sorunlar sadece Futbol İl Temsilcisi'nin tek başına çözebileceği sorunlar değil. Benim bireysel yetki alanımın içinde olan sorunları aşarız. Ancak bu yeterli olmaz. Taban birlikleri, Trabzonspor yönetimi ve bölgemizde ki profesyonel takımlarla beraber iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor. Trabzon'un asıl sıkıntısı olan futbol sahaları sorunu giderildi. Bir çok beldemizde toprak saha bile yokken ,şimdi sahalar suni çim oldu. Tesis bakımından geçmişe nazaran Trabzon'un fazla bir problemi kalmadı. Amatör kulüplerin ekonomik bakımdan da sıkıntılarını aşmanın yollarını arıyoruz”

Yeni değişen Kurallar var mı?

”Genelde değişen bir şey yok. Ancak katkı paylarında ve aktarma ücretlerinde yeni Futbol Federasyonumuz indirime gitti. Gerek ASKF'nin gerekse de Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu iyileştirme ekonomik olarak kulüplerin üzerindeki yükü azda olsa hafifletti. Ama bu amatör futbol için yeterli midir?” değildir tabi ki.

Trabzon'da futbolun gelişebilmesi için neler yapılmalı?

”Trabzon'da futbolun gelişebilmesi için bir kere öncelikle mevcut tesisleri iyi kullanmamız lazım. Günübirlik düşünmememiz lazım. Günübirlik düşünüldüğünde, gelecekle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Öncelikle Trabzon amatörleri, üstüne basa basa söylüyorum; “Alt yapılarına çok önem vermeleri lazım. Alt yapıdan yetişen sporcularla beraber mücadeleye devam etmeleri lazım. Zaman zaman Trabzon amatöründe bazen profesyonel takımların kullanmadığı rakamlar sporculara ödeniyor. Amatörde bu çılgınlığın durması gerekir”

Alt yapılar torpille sporcu alındığı bu yüzden son yıllarda sporcu yetişmediği söylentileri var. Siz bu iddialara katılıyor musunuz?
“Ben bu iddialara inanmıyorum. Torpille alınan sporcu belli bir noktaya kadar o imtiyaz hakkını kullanır. Ama eğer meziyeti yoksa bir yerden sonra tıkanır. Yetenekli futbolcunun ise kendini her yerde gösterme şansı vardır. Ben torpil olayına asla inanmadım. Böyle bir olayda yaşamadım”

Trabzon' en fazla müsabaka oynanan illerden biri. Şimdi ki Etkinlikleriniz neler?

“Şu anda başlattığımız Trabzon Süper Amatör Ligi 4. haftadır da çok şükür problemsiz devam ediyor. 1.Amatör Küme maçlarını da başlattık. Şu aşamada da onlarda da bir sorun yok. Önümüzdeki Eylül- Ekim ayı içerisinde A Gençler ligini başlatacağız. Elbette ki biz dört dörtlük değiliz.Ama işimizi dört dörtlük yapmanın gayreti içerisindeyiz"

Kaynak: Haber61 Gazetesi

Röportaj: Ömer GÜNAYDIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler