Amatör Futbolcular Federasyonu

Federasyon başkanı Şerif Kunt yaptığı açıklamada, 4 yıl önce başladıkları oluşumu tamamladıklarını ve federasyonu kurduklarını söyledi. 19 ilde dernek düzeyinde yapılanmaya gidildiğini ve bunu bütün illere yaymayı planladıklarını ifade eden Kunt, şunları

Amatör Futbolcular Federasyonu
Federasyon başkanı Şerif Kunt yaptığı açıklamada, 4 yıl önce başladıkları oluşumu tamamladıklarını ve federasyonu kurduklarını söyledi. 19 ilde dernek düzeyinde yapılanmaya gidildiğini ve bunu bütün illere yaymayı planladıklarını ifade eden Kunt, şunları söyledi:

“Futbolun taban birliklerinde temsil edilmek istiyoruz. Amacımız amatör futbola hizmet götürmek. İlk etapta Ankara, İstanbul, Trabzon ve Antalya gibi illerin de arasında bulunduğu 19 kentte yapılandık. Biz amatör futbolcuların haklarını savunacağız. Profesyonel futbol zaten Futbol Federasyonu bünyesinde. Amatör futbol, profesyonelliğin altyapısıdır. Biz amatör futbolu daha ileriye götürmek istiyoruz. Bu nedenle de yasal olarak 23 Eylül 2008 tarihinde federasyonu oluşturduk.”

Yaklaşık 2 bin 500 üyelerinin bulunduğunu belirten Kunt, Türkiye'de ise bir milyonun üzerinde amatör futbolcu bulunduğunu kaydetti.

Genel merkezi Ankara'da bulunan federasyonun yöneticileri ve üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek çelenk koydular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler