"Alternatif tarım ve futbol"

Murat Saylan haber61 Gazetesi'nin bu haftaki sayısın “Alternatif ve tarım ve futbol” adı altında bir köşe yazısı kaleme aldı.İşte Murat Saylan'ın haber61 gazetesindeki köşe yazısı: "Geçtiğimiz hafta 16-19 Ekim tarihlerinde Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde

"Alternatif tarım ve futbol"
Murat Saylan haber61 Gazetesi'nin bu haftaki sayısın “Alternatif ve tarım ve futbol” adı altında bir köşe yazısı kaleme aldı.

İşte Murat Saylan'ın haber61 gazetesindeki köşe yazısı:
"Geçtiğimiz hafta 16-19 Ekim tarihlerinde Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen Tarım ve Gıda fuarını ziyarete gittim.Gördüklerim , bana ,bölge insanımızın ne kadar yaratıcı olduğunu birkez daha ispatladı.Özellikle bir Trabzon şirketi olan Güneş gıdanın hazırlayıp sunduğu, dondurulmuş gıdaların ,sadece Trabzon değil,Türkiyenin bir çok bölgesine satıldığı gibi,başta Rusya olmak üzere,komşu ülkelere ve dünyanın başka ülkelerine pazarlandığını memnuniyetle öğrendim.

Bilindiği gibi 2. dünya savaşından çıkan Türkiye, o yıllarda tarımsal üretim olarak,dünyada kendi kendine yetebilen bir kaç ülkeden biriydi.Ama 1960 lı yıllardan sonra,uygulanan politikalarla ,sistemli olarak tarıma dayalı ekonomimizi bitirme noktasına getirdiler.40 yaş üzeri olanlar çok iyi bilirler:Trabzon'da tütün ve zeytin yetiştirilirdi.Hele Türkiye'de meşhur Trabzon sıskası... neredeler.Hiç birisi kalmadı.Ben burada hiç kimseyi suçlamıyorum.Suçluda aramıyorum.En büyük suçlu biziz.1980 den sonra oluşan dönemin politikacılarının yönlendirmeleriyle,kolay para kazanma sevdamız,bizi buralara getirdi.Zaten son yıllarda, şehirlerde geçimin zorlaşması,huzurun bozulması,yavaş yavaş köylere dönüşü başlattı.Önümüzdeki yıllarda, bu göç dahada artacaktır.Önemli olan bu göçü,oluşan yaşamı ,üretime dönüştürmek ve ekonomiye kazandırmaktır.Neler yapılabilir:1)Müsait arazilerimizde seralar oluşturabiliriz.Böylece, yılın her mevsimi ürün yetiştirip gelir elde edebiliriz.2)Doğanın bize sunduğu ürünleri toplayıp,Güneş Gıda gibi şirketler vasıtasıyla gelire dönüştürülebilir.

Sevgili okurlarım,Trabzonspor'un gücünün arkasındada futbola farklı bakış açısı yatmaktadır.Türkiye'de kendi takımını destekleyerek,tüm güçlerini birleştirerek, şampiyonluklar yaşamıştır.Şimdi de topraklarımızda ,alternatif tarımı oluşturarak tüm Türkiye'ye örnek olalım.Trabzon ve Karadeniz insanının yaratıcılığıyla ilkleri oluşturalım.

Galatasaray maçına gelince:Futbol şansımız yoktu.Şans faktörü Galatasaray dan yanaydı.Ama Ersun Hoca da yanlış kadroyla başladı.Yattara ve Colman yedek kulubesindeydi.Özellikle Yattara ilk 11 de başlamadığı hiç bir maçta verimli olmamıştır.Bunu en iyi bilecek kişi, Ersun hoca olmasına rağmen nedense ,Yattara'yı yedek soyundurdu.Sevgili Hocam Yattara kadrodaysa onunla başla,kötü oynarsa o zaman dışarı al...Kaybedilen 3 puan, bu uzun maratonda telafisi yapılır.Önemli olan bugünkü maçtan gereken dersi çıkarmak. Bu dersi alacak olan ,teknik heyet ve oyuncular daha sonraki karşılaşmalarda hatalarını düzelteceklerdir.Biz size güveniyoruz.Yeterki sizlerde yeteneklerinizi sahada sergileyin.Terinizi en son damlasına kadar harcayın.Haftaya görüşmek dileğiyle...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor