Almanya'nın Trabzonlu umudu

Trabzon'da bu akşam yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan 11. Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nde (EYOF) Almanya'nın cimnastikteki en büyük madalya umutlarından biri olan Trabzonlu Çağla Akyol, "Ailemin memleketinde yarışacak olmaktan dolayı çok mut

Almanya'nın Trabzonlu umudu

Trabzon'da bu akşam yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan 11. Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nde (EYOF) Almanya'nın cimnastikteki en büyük madalya umutlarından biri olan Trabzonlu Çağla Akyol, "Ailemin memleketinde yarışacak olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum" dedi.

Trabzon'da 49 Avrupa ülkesinden 4 bine yakın sporcu, antrenör ve yöneticinin katılımıyla düzenlenecek olan Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin en ilginç katılımcılarından biri, Almanya adına cimnastikte yarışan 14 yaşındaki Çağla Akyol. Trabzon'un Arsin ilçesinde doğan babası Erdal Akyol Almanya Demiryolları'nda, yine Arsinli olan annesi Hülya Akyol ise özel sektörde işçi olarak çalışıyor.

Almanya'nın Heidelberg kentinde yaşayan Akyol ailesinin küçük kızı 14 yaşındaki Çağla Akyol, ağabeyi Erdem Akyol sayesinde 5 yaşında jimnastik sporuyla tanıştıktan sonra Manmheim'deki performans merkezinde çalışmalarına devam etti.

11. Avrupa Olimpik Gençlik Festivali seçmelerinde başarılı olup seçildiğinde çok sevindiğini belirten Çağla Akyol, "Anne ve babamın memleketi olan Trabzon'da yarışacak olmak benim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Hedefim burada altın madalya almak ve gelecekte de dünyanın önemli cimnastikçileri arasında kendime yer bulmak" dedi.

Çağla Akyol'un antrenörü Ulla Kech ise, daha önce beş kez uluslararası organizasyon için Türkiye'ye geldiğini, Boğaz turu ve İzmir'de Efes gezisi yaptığını belirterek, "Trabzon'u da çok beğendim. EYOF organizasyonu çok iyi. Her şey mükemmel ve olimpiyat köyü güzel" dedi.

Takım arkadaşları Janine Berger, Sophie Scheder ve antrenörü Ulla Kech de Çağla'nın EYOF'tan madalya alacağına kesin gözüyle baktıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor