Almanya Enke için maç iptal etti

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman Milli Takımı menajeri Oliver Bierhoff ile Bonn kentinde düzenlediği basın toplantısında, başarılı bir futbolcu ve karakteri düzgün olan Enke'nin bunu neden yaptığı sorusunun cevabının arandığını bel

Almanya Enke için maç iptal etti
Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman Milli Takımı menajeri Oliver Bierhoff ile Bonn kentinde düzenlediği basın toplantısında, başarılı bir futbolcu ve karakteri düzgün olan Enke'nin bunu neden yaptığı sorusunun cevabının arandığını belirtti.

Zwanziger, Enke'nin kalp hastası çocuklar için bir vakıf da kurduğunu hatırlattı.

Alman milli takımı oyuncuları, teknik direktör ve diğer sorumlular ile bu konuda görüştüğünü belirten Zwanziger, milli takımın Cumartesi günü Şili'ye karşı yapılacak olan maçını iptal ettiklerini belirtti.

Şili Futbol Federasyonu'na anlayışlarından dolayı teşekkür eden Zwanziger, şimdi insan olarak Robert Enke'nin önemli olduğunu, olanlar üzerinde düşünmek için ara verilmesi gerektiğini belirtti.

Basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan Bierhoff da, Enke'yi 13 yaşından bu yana tanıyan milli takım kaptanı Michael Ballack ve diğer futbolcuların bile Enke'nin böyle bir hastalığı olduğunu anlamadıklarını ifade etti.

Zwanziger ve Bierhoff, Enke'nin eşi, ailesi ve Hannover 96 takımına başsağlı dilediler.

Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, hislerini anlatmakta zorluk çektiğini belirterek, ''Şok oldum. Robert sadece mükemmel bir oyuncu değil, aynı zamanda çok iyi bin insandı'' dedi.

Alman Milli Takımı bugün kamp yaptıkları Bonn'dan ayrılarak, Pazar günü Enke için düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

Enke'nin doğum yeri olan Jena'da ve Hannover Stadı'nın önüne yakınları ve sevenleri tarafından çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler