Almanları kızdıran Türk!

Türkiye-Almanya maçı öncesi genç yetenekleri kapma savaşı yeniden alevlendi. Erdal Keser, eski golcü Uwe Seeler'in torunu peşine düşünce Almanlarda panik başladı...Türkiye-Almanya milli maçı öncesi Ömer Toprak’ın A Milli Takımımızı seçmesi ile iki ülke ar

Almanları kızdıran Türk!

Türkiye-Almanya maçı öncesi genç yetenekleri kapma savaşı yeniden alevlendi. Erdal Keser, eski golcü Uwe Seeler'in torunu peşine düşünce Almanlarda panik başladı...

Türkiye-Almanya milli maçı öncesi Ömer Toprak’ın A Milli Takımımızı seçmesi ile iki ülke arasındaki futbolcu kavgası yeniden alevlendi. Türk kökenli oyuncuları kendi milli takımlarına kazandırmak için Almanya ve Türkiye arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor.

Sport Bild dergisi dün bu konuya tam sayfa ayırdı. Dergi, futbola 1995 yılında veda etmesine rağmen Almanlar için en büyük korkunun hala Erdal Keser olduğunu belirtti ve “Türk kökenli futbolcuları milli takımlarına kazandırmak için çok çalışıyor” yorumunu yaptı.

Erdal Keser, şu günlerde Almanya’nın eski golcülerinden ve milli takımlarının onur kaptanı Uwe Seeler’in torunu Levin Öztunalı’nın peşinde. Almanların efsanesinin torununu, Türk Milli Takımı’na kazandırmaya çalışıyor. Keser, 15 yaşındaki yıldız adayı Levin için “Uwe Seeler’in torununa gidip konuşmadım, konuşmam da. Fakat babası Türk olan Levin kendi isteğiyle bize geldi. Hamburg alt yapısında yetişen ve kalbi Türkiye için atttığını söyleyen Levin’i kadromuza almamamız imkansız olurdu” diyor.

Şimdi de Emre ve Samed kavgası çıkabilir
Almanların korkulu rüyası olan Erdal Keser, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Avrupa Temsilcisi ve Şefi olarak çalışıyor. 10’u Almanya’da olmak üzere Avrupa’da 25 teknik adamla tüm ligleri tarıyor. Keser, yıldız futbolcuları yakından takip edip tercihlerini Türk Milli Takımı’ndan yana kullanmaları için ikna etmeye çalışıyor.

Sport Bild’in haberinde Erdal Keser’in, “Önümüzdeki yıllarda 4-5 futbolcu iki ülke arasında sorun olabilir” dediği de bildirildi. Bu futbolculara örnek olarak ise Almanya U17 Milli Takımı’nda oynayan ve Bayern Münih’in alt yapısından yetişen Emre Can ile Bayer Leverkusenli Samed Yeşil gösterildi.

Sammer: Biz başkaları gibi baskı yapmıyoruz
Alman Futbol Federasyonu Spor Direktörü Matthias Sammer ise, başta Erdal Keser olmak üzere Türk Milli Takım yetkililerini eleştirerek, “Futbolcular dilediği takımda oynayabilir. Bir hafta bizim kampımıza katılan ertesi hafta Türk Milli Takımı’nın kampına gidebilir. Biz futbolcuların tercihine itiraz etmiyoruz ama bir hafta bizde bir hafta Türkiye’de olmalarına da karşıyız. Biz hiçbir genç futbolcuya, diğerleri gibi baskı uygulayıp zorlayamayız. Zaten Türk futbolcularda aile meclisi önemli ve kararı onlar veriyor” dedi.

Sammer oyuncuları ikna etmek ve en iyilerini kazanmak istediklerini ifade ederek, “Eğer bir oyuncu kararsızsa, yüreği ve benliği ile başka bir yerdeyse bu bize göre bir oyuncu değildir” diye konuştu.

 

 

Taşçı hata yaptı
Erdal Keser Alman Milli Takımı’nı tercih edenlere de saygı duyuyoruz. Kimseye baskı yapmıyoruz. Serdar Taşçı, Almanya kadrosunda yer alamıyor. İstanbul’daki maçta niye yok. Türkiye’de olsaydı ay yıldızlı ilk 11’in değişmezi olurdu”  diye konuştu.

Mesut Almanya’yı Nuri bizi seçti
Almanlya’da doğup büyüyen futbolcuların bir kısmı Alman Milli Takımı’nı tercih ederken, bir bölümü de tercihini ay yıldızdan yana kullandı. İki ülke arasında tartışma yaratan en popüler futbolcu hiç şüphesiz Mesut Özil.

Dünya Kupa- sı’nda Almanya forması giydikten sonra yıldızı parlayan ve Real Madrid’e transfer olan futbolcu, yarın akşam ilk kez Türkiye’de Türk Milli Takımı’na karşı oynayacak. Buna karşılık yine Mesut gibi Almanya’da yetişen Hamit ve Halil Altıntop kardeşler, Nuri Şahin ve son olarak da Ömer Toprak, Türk Milli Takımı’nı  seçti. Bayer Leverkusen’in savunma oyuncusu Ömer Toprak, Almanya maçı ile ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağrıldı. Hamit Altıntop ve Nuri Şahin ise, Türk Milli Takımı’nda oynayarak da Real Madrid’e transfer olunabileceğini kanıtladı.

Alman U17’leri Türkiye’yi seçecek
Almanların hedefindeki Erdal Keser, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Almanya U17’sindeki gibi bir durum artık görülmeyecek. 94 doğumlu o takımdan gelecekte çok sayıda futbolcu Türkiye formasını giyecektir. Onlar bizim çocuklarımız. Kendilerini kaybetmiş değiliz. En son örneğini Mehmet Ekici, Tunay Torun ve Ömer’de gördük. Alman Milli Takımları’nda yaş büyüdükçe Türk kökenli futbolcu sayısı azalıyor. Bu da gösteriyor ki, Almanlar sadece bir yere kadar şans veriyor” dedi.

Levin Öztunalı kimdir?
Levin Öztunalı, 1996 Hamburg doğumlu. Orta saha oyuncusu olan genç yetenek, bu sezon Hamburg U17 genç takımında forma giyiyor. Geçen sezon ise Hamburg U15 Takımı’nda tüm lig maçlarında ilk 11’de oynadı. Aynı zamanda Almanya U15 Milli Takımı’nın da formasını giydi. Babası Mete Öztunalı, Almanların eski efsanevi milli takım kaptanlarından golcü Uwe Seeler’in kızı Frauke ile evli.

Uwe Seeler kimdir?
Alman Milli Takımı’nın efsane golcüsü. Kulüp kariyerinin tamamını Hamburg’da geçirdi ve 476 maçta 404 gol attı. Batı Almanya formasını ise 72 kez giyerek burada da 43 gol attı. Alman Milli Takımı ile birlikte 4 Dünya Kupası’nda (1958, 1962, 1966 ve 1970) mücadele eden Seeler, bu turnuvaların tamamında gol atmayı başardı. Aynı zamanda, Batı Almanya milli formasını giyen en genç futbolcu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler