Alman basınından "çirkin" yorum!

Almanya gazetesi Bild, Almanya ile Türkiye arasında oynanacak maç öncesinde Türkler'in Mesut üzerinden çirkin bir oyun oynadığı iddiasında bulundu.Mesut'un Alman milli takımını seçmesinin Türkler tarafından hala kabul edilemediğini savunan Bild, "Türkler,

Alman basınından "çirkin" yorum!

Almanya gazetesi Bild, Almanya ile Türkiye arasında oynanacak maç öncesinde Türkler'in Mesut üzerinden çirkin bir oyun oynadığı iddiasında bulundu.

Mesut'un Alman milli takımını seçmesinin Türkler tarafından hala kabul edilemediğini savunan Bild, "Türkler, Özil'in hayatının en önemli maçından kaçtığını iddia ediyor" ifadelerini kullandı

Gazetedeki haberde "Almanya'da oynanan ilk maçta 22 yaşındaki futbolcu Türk taraftarlarının yoğun ıslıklarına maruz kalmıştı ve Türk basını şimdi bunu daha da ileriye götürerek Mesut ile ilgili çirkin bir oyun peşinde" dendi.

Bazı Türk gazetelerinde Mesut Özil'in maçtan Türk taraftarlarının tepkisinden kurtulmak için kaçtığı şeklinde çıkan haberleri ele alan Alman gazetesi, Türk basınında yayınlanan bu tür haberlerin tamamen asılsız olduğu ve Özil'in haberlerde belirtildiği gibi Alman teknik adam Joachim Löw'den kadroya konulmaması Alman Futbol Federasyonu açıklaması ile yalanlandı. Alman Federasyonu konu ile ilgili "Bunlar sadece yalan haberler" açıklamasına dayandıran Bild gazetesi şimdi de Türk basınının Real Madrid'li futbolcu Özil'e sakatlığı üzerinden saldırdığını yazdı.

Türk basınında yer alan haberlere göre "Joachim Löw'ün Mesut'a oynaman gerek demesinin ardından genç futbolcu sakatlık gerekçesi ile maçtan kaçmaya çalışıyor" şeklindeki haberlere Alman gazetesi Bild'den büyük tepki geldi. Konu ile ilgili Joachim Löw ve Mesut Özil'e mikrofon uzatıklarını belirten gazete her iki taraftan da bu tür haberlerin yalanlandığını ve Löw'ün "Mesut bana iki hafta önce illa oynamak istediğini, ancak o zaman da rahatsızlığı vardı" dediği öğrenildi.

Mesut ise şikayetini şu sözler ile dile getirdi: "Formdayım ama ağrılarım var, yinede umarım ki oynayabilirim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler