Alman ama Trabzonsporlu!

Volker Hahnel, Alman bir taraftar olarak uzun araştırmalar sonrasında Trabzonspor’u desteklemeye karar verdiğini belirtirken bakın bunu nasıl açıklıyor.Trabzonspor’a Türkiye’nin dışından gönül verenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Dünyanın farklı

Alman ama Trabzonsporlu!

Volker Hahnel, Alman bir taraftar olarak uzun araştırmalar sonrasında Trabzonspor’u desteklemeye karar verdiğini belirtirken bakın bunu nasıl açıklıyor.

Trabzonspor’a Türkiye’nin dışından gönül verenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan ve kimliğine göre yabancı, bize göre ise içimizden biri diye kolaylıkla söyleye bildiğimiz bordo –mavi aşıklarının hayat hikayeleri de bir o kadar ilginç.

Almanya’nın Dortmund kentinde yaşayan 48 yaşındaki Volker Hanel Trabzonspor taraftarı bir Alman. Volker ‘ın haytanın büyük bir kısmı Türkler ile iç içe geçmiş. Son 10 yıldır ise Türk ortağı ile kasaplık yapıyor. Müşterilerin büyük bir bölümünü Türk vatandaşları oluşturuyor.  Bütün Türk arkadaşlarım İstanbul takımlarını desteklerdi diye  söze başlayan Volker şöyle devam ediyor:  ‘’ Futbol benim hayatımın bir parçası. Burada 5. Lige kadar amatör futbol oynadım. Yaşadığım kentin en önemli özelliği burada herkes Borussia Dordmund taraftarıdır. Ben de Dordmund’un maçlarına sürekli giderim.

Fakat Türk arkadaşlarım ile lokallere gidince İstanbul takımları izlenir ve konuşulur. Türk futboluna artan ilgim sonrasında Türk Futbolunu biraz daha yakından tanımaya karar verdim. Yaptığım araştırmalar sonrasında Türk Futbol ’undaki Trabzonspor gerçeğini gördüm. Trabzonspor’un İstanbul takımlarına karşı tek başına şampiyonluk mücadelesi vermesi beni oldukça etkiledi. Hem ekonomik hem de nüfus olarak geride olsa da onlar için mücadele eden bir takımı desteklemek benim için cezbediciydi. Yaptığım araştırmalar ve öğrendiğim bilgiler ışığında Bordo – Mavi kulübe karşı içimde bir sempati oluştu. Trabzonspor’un Almanya da kamp yaptığı dönemde bir hazırlık maçına gittim. Orada takımı izledim. Trabzonlu gurbetçilerin kentlerine ve takımlarına nasıl sahip çıktığını gözlemledim. Futbolcular çok nazikti, havalı değillerdi, oldukça hoşuma gitmişti. O dönem Osman Özköylü vardı takımda. Maç sonrası formasını istedim. 4 numaralı formayı bana hediye etti. O günden sonra bende Trabzonsporlu oldum. ‘’

Hahnel Trabzonspor’un uzun süredir şampiyon olmadığı en azından resmi olarak şampiyonluğu tescil edilmediği hatırlatıldığında ise şu ifadeleri kullanıyor: ‘’Burada önemli olan şampiyonluk değildir. Takıma sahip çıkmaktır. Sevdiğiniz takımla günlük hayatı yaşamaktır. Sevinmek ve üzülmektir. Trabzonsporlu taraftarlar Alman futbolunu izleseler takımlarını daha çok severler. Çünkü burada amatöre düşsen bile o sevgi seninle mezara kadar gidiyor. Trabzonspor’u karşılıksız sevmek en güzelidir. Dükkana gelen müşterilerim beni Trabzonlu Volker diye çağırır. Kasap reyonun da bazen formamı giyer çalışırım. İstanbul takımlarını destekleyen müşterilerimle tartışmak çok hoşuma gidiyor. Ayrıca Trabzon ve doğduğum şehir Dordmund kardeş kent antlaşması imzaladı buna bir Alman olarak en çok sevinenlerden birisi de benim. İşlerimizin yoğunluğundan dolayı fazla tatil imkanımız olmuyor. İş ortağım Murat Artvinli. Onunla Trabzon turu yapmayı çok arzuluyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor