AlınTerimizi Vermeyiz

Trabzonspor yönetimi, PFDK' nın 12 Ağustos Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu' nda Sivasspor ile oynanan ve sahaya taraftarların girmesi ile tatil olan maç hakkında vereceği kararı merakla bekliyorOlaylı Sivasspor maçının 1 - 0 olarak tescillenmesinde

AlınTerimizi Vermeyiz

Trabzonspor yönetimi, PFDK' nın 12 Ağustos Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu' nda Sivasspor ile oynanan ve sahaya taraftarların girmesi ile tatil olan maç hakkında vereceği kararı merakla bekliyor

Olaylı Sivasspor maçının 1 - 0 olarak tescillenmesinde ısrarlı tavrını sürdüren Trabzonspor yönetimi, saha kapatma cezası olarak da 3 ile 4 maç arasında bir karar çıkmasını bekliyor. Bordo - mavili ekibin Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger ve Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, üç puanın Trabzonspor' dan alınması durumunda, bunun asla kabul edilmeyeceğini ve alın terlerini kimseye vermeyeceklerini söyledi.

HAKKIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Trabzonspor yönetimi, PFDK' nın 12 Ağustos Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu' nda Sivasspor ile oynanan ve sahaya taraftarların girmesi ile tatil olan maç hakkında vereceği kararı merakla bekliyor.

Olayları asla tasvip etmediklerini söyleyen Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger, verilecek kararın Bordo - mavili camiayı çok yıpratmaması gerektiğini savundu. Dülger, detaylı bir savunma raporu hazırladıklarını belirterek, "Bunun içeriği hakkında bilgi vermek istemiyorum. Ancak Trabzonspor' un haklarını sonuna kadar savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Savunmayı henüz Federasyon' a sunmadık. Bu hafta içinde göndereceğiz. Futbol Federasyonu' nun karar verirken adil davranacağını düşünüyorum. Sahadaki tüm olayları göz önüne alarak bir karar vermeleri gerekiyor" diye konuştu.

ÜÇ PUANDAN BAŞKASI YALAN

Dülger, üç puanın ne şartta olursa olsun Trabzonspor' un hanesine yazılması gerektiğini belirterek, "Ortada bir alın teri var. O maçta 92 dakika koşan ve mücadele eden bir takım vardı. Alın terimizi kimseye kolay lokma etmeyiz. Sahamızın da en fazla 4 maç kapatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu seyircisiz maç olur veya saha kapatma cezası olur o kadar önemli değil. Ama dediğimiz gibi üç puanın bize verilmesi dışındaki her hangi bir karar asla kabul edilemez.

Bazıları 5 ile 10 maç arası ceza ve Trabzonspor' un hükmen mağlup edileceği yönünde bir karar çıkacağını söylüyor. Bu karar hem bizi hem de Trabzonsporlular' ın kabullenemeyeceği bir durumu ortaya çıkarır. Böyle bir kararın kabul edilebilme ihtimali sıfırdır. Tek isteğimiz Futbol Federasyonu' nun adil davranması ve olayların yaşanmasına neden olan gerekçeleri detaylı incelemeleridir" diye konuştu.

Dülger, Sivassporlu futbolculara verilen cezalar hakkında yorum yapmak istemediklerini de belirterek, "Futbol Federasyonu onlar için öyle bir karar vermişse çıkıp bizim bu konuda yapmamız doğru olmaz. Biz kendimizden sorumluyuz ve şu anda tek odak noktamız üç puan" şeklinde konuştu.

TRABZON ÜZERİNE OYUNLAR OYNANIYOR

Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Sivasspor maçını bir türlü unutamadıklarını belirterek, "Bu olaylardan sonra gördük ki, Türkiye' de, 'Trabzon ve Trabzonspor hata yapsın da yerden yere vuralım' diye bekleyen bir çok insan var. Dünyada nasıl Türkiye üzerine bazı planlar yapılıyorsa, Türkiye' de de Trabzon üzerine oyunlar oynanıyor.

Sivas maçında hakemin maçı adeta katletmesine ve olayların çıkmasında önemli rol oynamasına rağmen sahaya atlayan birkaç kendini bilmez varken, tribünlerde oturan ve olayları endişeli gözlerle izleyen yaklaşık 20 bin taraftar vardı. Bu taraftarlar sahada hakemin göz göre göre Trabzonspor' un hakkını gasp etmesine rağmen sağduyulu tavrını korudu. Bunları neden kimse çıkıp söylemiyor. Aynı olaylar tel örgüsü olmayan bir İstanbul stadında veya başka bir Anadolu sahasında olsa içeri yüzlerce insan dolardı.
Eğer herkes bir şey diyecekse, biraz da Trabzon' u savunarak desinler. Her kim Trabzon ve Trabzonspor hakkında bir şey düşünüyorsa Allah ona on katını versin. İyi düşünüyorsa da aynı, kötü düşünüyorsa da aynı" diye konuştu.

BİZ ILIMLI YAKLAŞIYORUZ

Baturoğlu, yönetim ve taraftar olarak olaylara duyarlı yaklaştıklarını belirterek, "Biz çıkıp ortalığı ver vereye vermedik. Her şeye olumlu yaklaşmaya çalıştık. Sahaya taraftarların atlamasının kesinlikle kabul edilebilecek bir yanının olmadığını defalarca söyledik. Ama Sivassporlu yöneticilerin Trabzon' da başka, kendi illerine gidip başka konuşmaları ne kadar etik buna Türk halkı karar verecektir. Biz mantıklı düşünüp mantıklı karar veriyoruz. Futbol Federasyonu' nun da böyle karar vereceğine eminiz" dedi.

PRİCA İLE GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu ve Genel Sekreter Zekai Fırat Dülger, Ersen Martin ve Yattara' nın sakatlanmasının üzücü olduğunu belirterek, "İki futbolcumuz da bizim için çok önemli. Sivas maçını da sayarsak, iki maçtan da galibiyetle ayrıldık ve iyi gidiyoruz. Bu sakatlıklar bizi moral açısından biraz yıprattı. Ama takımda bu futbolcularımızın yerlerini dolduracak arkadaşları olduğuna eminiz" diye konuştular.

Başkan Yardımcısı ve transfer komitesi üyesi İbrahim Baturoğlu, transfer konusunda Teknik Direktör Ziya Doğan' dan bir rapor beklediklerini belirterek, "Yattara ve Ersen' in yokluğunda takıma takviye lazım mı yoksa değil mi, bunun kararını Doğan verecektir. Biz kendisinin hazırlayacağı raporu bekliyoruz. İsveçli golcü Rada Prica ile Sivasspor maçından önce görüşmeler olmuştu. Ancak araya olaylar girince bu görüşmeler durdu. Yeniden başlayabiliriz" diye konuştu.

RİZE HAZIRLIKLARI YARIN BAŞLIYOR

Gençlerbirliği Oftaş' ı deplasmanda 2 - 0 mağlup ederek moral bulan Trabzonspor, hafta sonu sahasında ağırlayacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına yarın yapacağı çalışma ile başlayacak.

Oftaşspor maçı sonrası futbolculara dinlenmeleri ve kafalarını toplamaları için iki gün izin veren Teknik Direktör Ziya Doğan' ın yarın yapılacak idman öncesi futbolcularla mini bir toplantı yapması bekleniyor. Bu arada yarın yapılacak idmana bordo - mavili takım, sakatlıklar ve milli takım kamplarında bulunan futbolcular nedeniyle 7 futbolcusundan yoksun çıkacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor